Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus jogi képviselője azt állítja, hogy a német szakembernek 2008-ig szóló szerződése van a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként, s az eredetileg a 2005-ös év végéig érvényes kontraktusát már szeptemberben meghosszabbították.. A dpa német hírügynökség értesülése szerint viszont a szakember már aláírta egyéves szerződését az Atlético Paranaense csapatával. A tréner cáfol.

"Ügyfelem, Lothar Matthäus szerződése 2008 végéig érvényes a Magyar Labdarúgó Szövetséggel. A kontraktust ugyanis még tavaly szeptemberben meghosszabbították vele" - állította hétfőn dr. Arne Gobert, a német szakember ügyvédje, aki azt a felvetést nem kívánta kommentálni, hogy ez esetben Matthäus miért nyilatkozott úgy, hogy december 31-én lejárt a szerződése és miért tárgyalt Brazíliában egy esetleges vezetőedzői poszt betöltésének lehetőségéről.

"Egy ügyvéd nem hazudik. Ha azt mondta, hogy 2008-ig érvényes a szerződésem az MLSZ-szel, akkor ez így van" - mondta a távirati irodának Matthäus. Arra a kérdésére, hogy akkor ő-e a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a német tréner azt felelte: "A szövetségben most nagy a fejetlenség, ezért erre nem lehet egyértelműen válaszolni." A sportnapilapban Matthäus ezzel szemben úgy nyilatkozott: továbbra is kapitánynak tekinti magát. Bemutatott továbbá két, Bozóky Imre exelnök és Berzi Sándor főtitkár - jelenlegi ügyvivő - által aláírt levelet, amelyek egyikében ez áll: "Biztosíthatlak, hogy a levél tartalma részedre teljes garanciát biztosít olyan értelemben, hogy az MLSZ elnöksége veled szerződést fog aláírni a 2007. december 31-ig szóló időszakra - ugyanolyan anyagi feltételekkel, mint azok rögzítésre kerültek a 2003. december 9-i szerződésben." Matthäus jogi képviselője a papírokat szándéknyilatkozatnak tekinti, amelyet most érvényesíteni szeretnének.

A dpa német hírügynökség pénteken a Sport Bild című lapra hivatkozva azt írta, hogy Matthäusnak előkészített szerződése van, melyet csak alá kell írnia - ezt a német forrás szerint a tréner állította. "A lapokban nem mindig az igazság jelenik meg" - reagált erre a felvetésre Matthäus.

Bozóky Imre, az MLSZ volt elnöke a Petőfi Rádiónak azt mondta: Lothar Matthäusnak nincs érvényes szerződése a szövetséggel. "Az igaz, hogy tavaly ősszel elküldtem egy levelet a részére, amelyben jeleztem, hogy az elnökségi tagok közül nyolcan felhatalmaztak arra, hogy tárgyaljak vele a folytatásról, de ez nem hivatalos megállapodás. Tény, hogy szerettem volna, ha folytatja a munkát a válogatott élén, de jelenleg semmilyen szerződése nincs az MLSZ-szel" - nyilatkozott Bozóky.

[origo] / MTI