Vágólapra másolva!
Csütörtök délután a kelenföldi Szent Gellért-plébániatemplomban vettek végső búcsút Baróti Lajostól.

A magyar labdarúgó-válogatott legendás szövetségi kapitánya december 23-án, életének 92. évében hunyt el. A gyászszertartást követően a pályatársak, kollégák, tanítványok nevében Szilágyi György, a Magyar Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke és Gellei Imre volt szövetségi kapitány emlékezett meg a világhírű szakemberről.

A búcsúztatáson, amelyen több százan vettek részt, megjelent többek között Orbán Viktor volt miniszterelnök, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnöke, Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke, Deutsch Tamás volt sportminiszter és Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

Baróti Lajos négyszer (1958, 1962, 1966, 1978) irányította a nemzeti együttest világbajnokságon, 121 alkalommal ült a kispadon, tevékeny részese volt az 1960-as olimpián bronzérmes és az 1964-es tokiói játékokon aranyérmes válogatott sikerének, az 1964-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett. Klubedzőként négyszer volt magyar bajnok, kétszer kupagyőztes, de a portugál Benficával is az élen végzett egy ízben az élvonalban, illetve a kupában.