Társoldalunk:

Eriksson besétált az álsejk csapdájába

2006.01.15. 15:02

Az angol labdarúgó-válogatott svéd szakvezetője arra próbált rábírni egy magát arab sejknek kiadó újságírót, hogy vegye meg az egyik első ligás angol csapatot, amelynek edzőségét - az angol szövetséggel kötött szerződését felrúgva, jelenlegi fizetése csaknem kétszereséért - ő elvállalná, megígérve egyben David Beckham átcsábítását is.

Sven-Göran Erikssonnak, a magánéleti botrányairól már eddig is elhíresült szövetségi kapitánynak ezúttal a legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap, a News of the World állított csapdát, amelybe a szakvezető a hatoldalas, fotókkal bőségesen illusztrált leleplező cikk szerint bele is sétált.

A lap "arab sejkje" nemrégiben Dubajba utaztatta és a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában, a tengerre épült Burdzs el-Arabban szállásolta el az 57 éves szakvezetőt és ügynökét, Athole Stillt.

Az itt megejtett "üzleti" vacsorán - amelyen csak az elfogyasztott két üveg bor 900 fontba (330 ezer forint) került -   Eriksson maga vetette fel, hogy az álsejk megvásárolhatná az Aston Villa csapatát, amelyben a szakvezető ügynöke szerint 25 millió fontért ellenőrző részt lehet szerezni.

Eriksson a vasárnapi lapbeszámoló szerint egyenes utalást tett arra, hogy a szezon és a világbajnokság után elvállalná az Aston Villa menedzserségét, legalább annyiért - vagyis évi nettó ötmillió fontért (1,8 milliárd forint) -, amennyit tudomása szerint José Mourinho, a Chelsea szakvezetője, az angol Premier League legjobban kereső klubedzője kap.

Erikssont 2008-ig szóló szerződés köti az Angol Labdarúgó Szövetséghez (FA), amelytől évi 3 millió font (1,1 milliárd forint) bruttó fizetést kap, de a kapitány a dubaji vacsorán az álsejknek kijelentette, hogy az idény végét követően "minden elképzelhető".

A szakvezető még azt is megígérte, hogy az Aston Villához csábítja David Beckhamet, aki jelenleg a Real Madridban játszik. Eriksson felfedte, hogy már beszélt is az angol válogatott kapitányával, aki szerinte nem érzi jól magát a Realnál, mert ez már a harmadik szezonja ott, "és még nem nyertek semmit".  A svéd igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy Beckham hajlandó lenne-e visszaköltözni Angliába.

Athole Still, Eriksson ügynöke vasárnap a BBC rádiónak elismerte ugyan a dubaji tárgyalás tényét, a News of the World eljárását azonban "gyalázatos kelepcének" nevezte, és határozottan cáfolta, hogy a szakvezető bármikor is az FA-vel fennálló szerződése felrúgásáról beszélt volna.

Still szerint Eriksson valóban "szóba hozta" lehetséges szerepét az Aston Villánál, de ez csak "elvi jelentőségű ... mivel a futballban soha nem tudja az ember, mi fog történni".

Erikssonnak mindazonáltal nem ez az első nyilvános sajtóbotránya. A 2002-es világbajnokság előtt magánéleti kicsapongásaitól volt hangos a bulvársajtó, a 2004-es Eb előtt pedig attól, hogy a Chelsea vezérigazgatójával látták egyezkedni, majd nem sokkal később ismét szerelmi botrányaival került a címlapokra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK