Vágólapra másolva!
Nagy csatában, de megszerezte a három pontot a Juventus és az Inter labdarúgócsapata az olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. A torinói együttes a Regginát verte 1-0-ra, míg az Inter a Cagliarival szemben győzött 3-2-re. A Milan kikapott az AS Roma otthonában, így visszacsúszott a harmadik helyre.

Küzdelmes csatát, de nem szemkápráztató játékot hozott a Juventus-Reggina összecsapás a Serie A 19. fordulójában. A bajnoki listavezető torinói együttes nem tudta rákényszeríteni akaratát a vendégcsapatra, az 1-0-s győzelmet Del Piero fantasztikusan eltalált lövése hozta meg. A hajrában ugyan a Juve számtalan gólt szerezhetett volna, ám Mutu és Ibrahimovic minden lehetőséget elszórakozott.

Az Inter szintén megszenvedett a három pontért, szerencsére a nigériai Martins még a csapat rendelkezésére állt, s nem utazott el a hétvégén az Afrika-kupára, az ő góljával szerzett vezetést a milánói gárda, majd Adriano is beköszönt kétszer - a Cagliari részéről csupán Esposito és Suazo tudott válaszolni.

Az AC Milan egy góllal kikapott az AS Roma vendégeként. A milánóiak otthon százszázalékosak, idegenben viszont már ötödik vereségüket szenvedték el. A piros-feketéket ezzel megelőzte a városi rivális Inter, míg a Farkasok megindultak felfelé, s már hatodikak a tabellán.

A kiesőzónából menekülő Ascoli hazai pályán verte 3-1-re az Empolit, megelőzve ezzel a tabellán vetélytársát, a 18. helyen szerénykedő Parma otthon játszott 1-1-et Lazióval, míg az utolsó Treviso Udinéből lopott pontot.

Serie A, 19. forduló:
Ascoli - Empoli 3-1 (1-1)
gól:
Ferrante (37.), Bjelanovic (69.), Domizzi (76.), illetve Almiron (45.)
piros lap: Raggi (75., Empoli)

Fiorentina - Chievo 2-1 (1-0)
gól:
Toni (35., 91.), illetve Zanchetta (70.)

Inter - Cagliari 3-2 (2-1)
gól:
Martins (10.), Adriano (15., 58., a másodikat büntetőből), illetve Esposito (20.), Suazo (81.)

Juventus - Reggina 1-0 (1-0)
gól:
Del Piero (45.)

Livorno - Siena 2-2 (1-1)
gól:
Morrone (24.), Lucarelli (54.), illetve Locatelli (8.), Chiesa (59.)

Parma - Lazio 1-1 (1-1)
gól:
Corradi (39.), illetve Rocchi (5.)

Udinese - Treviso 2-2 (1-1)
gól:
Motta (13.), Di Natale (72.), illetve Pinga (33.), Dellafiore (58.)

AS Roma - AC Milan 1-0 (0-0)
gól: Mancini (81.)

A Lazio és a Napoli szurkolói összecsaptak egymással a Sinalunga közelében haladó autópálya egyik pihenőhelyén. Mindkét gárda idegenben lépett pályára, a drukkereket szállító buszok azonban egy időben, ugyanabban a parkolóban álltak meg. A két szurkolótábor azonnal egymásnak esett, a kiérkező rendőrök négy rendbontót őrizetbe vettek, három sérültet kórházba szállítottak - jelentette az MTI.