Társoldalunk:

Eriksson bocsánatot kért játékosaitól

2006.01.16. 19:06

A dubaji incidens miatt bocsánatot kért játékosaitól Sven-Göran Eriksson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Szinte mindegyiküket felhívtam telefonon. Meggyőződésem, hogy a történtek nem befolyásolják majd rossz irányba a kapcsolatunkat" - mondta a svéd szakember.

A skandináv tréner körüli legújabb botrányt a legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap, a News of the World robbantotta ki, illetve kreálta, ugyanis egy magát arab sejknek kiadó újságírója csapdába csalta a szövetségi kapitányt. Az újság "arab sejkje" - ahogy a vasárnapi, bőséges, fotókkal illusztrált tudósításból kiderült - nemrégiben Dubajba utaztatta és a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában, a tengerre épült Burdzs el-Arabban szállásolta el az 57 éves szakvezetőt és ügynökét, Athole Stillt.

Az itt megejtett "üzleti" vacsorán Eriksson maga vetette fel, hogy az álsejk megvásárolhatná az Aston Villa csapatát, amelyben a szakvezető ügynöke szerint 25 millió fontért ellenőrző részt lehet szerezni.

Eriksson egyenes utalást tett arra, hogy a szezon és a világbajnokság után elvállalná az Aston Villa menedzserségét. A szakembert 2008-ig szóló szerződés köti az Angol Labdarúgó Szövetséghez (FA), amelytől évi 3 millió font (1,1 milliárd forint) bruttó fizetést kap, de a kapitány a dubaji vacsorán az álsejknek kijelentette, hogy az idény végét követően "minden elképzelhető".

A szakvezető még azt is megígérte, hogy az Aston Villához csábítja David Beckhamet, aki jelenleg a Real Madridban játszik. Eriksson felfedte, hogy már beszélt is az angol válogatott kapitányával, aki szerinte nem érzi jól magát a Realnál, mert ez már a harmadik szezonja ott, "és még nem nyertek semmit". A svéd igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy Beckham hajlandó lenne-e visszaköltözni Angliába. 

Athole Still, Eriksson ügynöke vasárnap a BBC rádiónak elismerte ugyan a dubaji tárgyalás tényét, a News of the World eljárását azonban "gyalázatos kelepcének" nevezte, és határozottan cáfolta, hogy a szakvezető bármikor is az FA-vel fennálló szerződése felrúgásáról beszélt volna. Still szerint Eriksson valóban "szóba hozta" lehetséges szerepét az Aston Villánál, de ez csak "elvi jelentőségű ... mivel a futballban soha nem tudja az ember, mi fog történni".

Az FA hétfői állásfoglalásában megvédte a kapitányt, a szigetországi sajtó azonban nem bánt kesztyűs kézzel vele: a The Sun szalagcímében, Erikssonhoz szólva azt írta, hogy "Nyerd meg a vb-t, és akkor megbocsátunk".

Erikssonnak nem ez az első nyilvános sajtóbotránya. A 2002-es világbajnokság előtt magánéleti kicsapongásaitól volt hangos a bulvársajtó, a 2004-es Eb előtt pedig attól, hogy a Chelsea vezérigazgatójával látták egyezkedni, majd nem sokkal később ismét szerelmi botrányaival került a címlapokra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK