Társoldalunk:

Rekord dőlhet meg az idei Afrika-kupán

2006.01.20. 15:03

Issa Hayatou, az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) elnöke szerint nincs lehetőség arra, hogy az európai klubok által kifogásolt január helyett júniusban vagy júliusban rendezzék meg az afrikai válogatottak kontinensbajnokságát - jelentette az MTI.

"Afrika nagy részén az európaiak által javasolt időszakban szünet nélkül szakad az eső, a pályák ilyenkor játékra alkalmatlanok, nem akarunk vízilabdatornát rendezni" - mondta Hayatou. "Az éghajlati viszonyok csak ebben az időszakban teszik lehetővé, hogy ideális időjárás mellett, futballra alkalmas körülmények között rendezzük meg a tornát".

Több európai klub is kérte az Afrika-kupa időpontjának módosítását. Európa legerősebb bajnokságaiban jelenleg is zajlanak a küzdelmek és a klubok nem szívesen mondanak le két-három hétre afrikai játékosaikról. A pénteken kezdődő Afrika-kupán a pályára lépő futballisták egyharmada Európa meghatározó bajnokságaiban szerepel.

"Az európai kluboknak jobban kellene tisztelniük az afrikai futballt" - mondta Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség elnöke. "A csapatok boldogok, ha tehetséges afrikai futballistát tudnak szerződtetni, de nem akarják őket visszaengedni a válogatottba, hogy hazájukat képviseljék."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK