Társoldalunk:

Vörös csúcstalálkozó az Old Traffordon

2006.01.20. 12:50

Az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában nem rendeznek rangadókat, ennek ellenére több párosítás is izgalmas találkozót ígér.

A listavezető Juventus az Empolit fogadja. A bennmaradásért küzdő vendégeknél pénteken menesztették Mario Somma vezetőedzőt és Luigi Cagni ült le a kispadra. A forduló meglepetése lenne, ha az Empoli nyerne a biztosan éllovas torinóiak otthonában.

Az élcsoport tagjai közül a második helyen álló Internazionalére vár a legnehezebb feladat, hiszen a kék-feketék a Palermót látják vendégül. A milánói csapat bízhat jó sorozatában, utoljára ugyanis októberben kapott ki az együttes, akkor a Roma bizonyult jobbnak. Roberto Mancini csapata azóta nyolc győzelmet és három pontot, összesen 27 pontot számlál, többet szerzett az adott időszakban, mint a Juventus.

"A nyolc- vagy tízpontos különbség szinte ugyanaz, a csapatnak egyszerűen csak keményen kell dolgoznia, s nyernie sorban a meccseket. A bajnokság ezen szakaszában még bármi előfordulhat" - nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak Juan Sebastian Veron.

A csapatból két meghatározó ember hiányzik majd: az Afrika-kupán szereplő nigériai csatárt, Obafemi Martinst Julio Cruz pótolhatja, míg az eltiltott Dejan Stankovic helyén Kily Gonzalez szerepel.

Az AC Milan ezúttal a Siena otthonában lép pályára: Carlo Ancelotti együttese ebben a szezonban már ötször szenvedett vereséget idegenben, így Sevcsenkóék minden bizonnyal nehéz kilencven perc elé néznek.

(MTI) / [origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK