Vágólapra másolva!

Eto'o nélkül is hatékony a Barcelona

Továbbra sem lassít a Barcelona, a katalán gárda a sereghajtó Alavést győzte le a Primera División 20. fordulójában, és ezzel sorozatban a 18. tétmérkőzését nyerte meg, ebből tizenhármat a bajnokságban jegyzett. A forduló előtt második helyen álló Osasuna kikapott a Villarreal otthonában, így a Betist legyőző Valencia megelőzte a pamplonaiakat.

A góllövőlistát vezető Samuel Eto'o nélkül lépett pályára a Barcelona az Alavés ellen, a kameruni támadó ugyanis az Afrika-kupán szerepel, nem is rosszul, Angola ellen egy mesterhármassal kezdte a tornát.

A sereghajtó baszkok ősszel pontot csentek a bajnoktól, amely az első félidőben nem tudta feltörni a kicsapat védelmét, de a szünet után Larsson gyorsan kihasználta, hogy Costanzo kapusról kijött a labda Giuly lövése után.

A francia támadó nagyon aktív volt, kétszer is telibetalálta a kapufát, de gólt nem sikerült szereznie. Megtette ezt helyette Messi, aki szintén egy kipattanót vágott be, így tovább folytatódik a Barcelona szédületes sorozata, 18 mérkőzés óta mindig győztesen hagyhatta el a pályát Frank Rijkaard csapata.

Megtorpant az Osasuna, a bajnokság eddigi meglepetéscsapata az elmúlt két fordulóban egy pontot szerzett, de a Villarreal vendégeként jól kezdett, Raúl Garcia a pamplonaiakat juttatta előnyhöz. A Villarreal azonban két tizenegyessel fordítani tudott, igaz mindkét eset erősen véleményes volt, de Riquelmét ez csöppet sem zavarta, és a Sárga Tengeralattjáró győzelmének a Barcelona is örült, amely ezzel tíz ponttal vezeti a tabellát.

Az Osasuna botlását kihasználta a Valencia, Villa duplájával 2-0-ra verte a Betist a Turia-parti alakulat, amely így feltornászta magát a második helyre. A Deportivo meglepetésre csak remizett a Mallorcával, pedig Tristánék már 2-0-ra vezettek, de a kiesés elől menekülő vendéggárda a második félidőben talpra állt, sőt Doni kapufájánál Fortuna mentette meg a Deport a zakótól.

Idegenben vitézkedett a Sevilla és a Celta Vigo, a Getafe pedig odahaza parádézott, Bernd Schuster fiai egy ötössel küldték haza az Espanyolt. A baszk derbin hiába vezetett a Real Sociedad 2-0-ra és 3-2-re a Bilbao nem adta fel, és Iraola 93. percben szerzett találatával elhozott egy pontot San Sebastianból.

Primera División, 20. forduló:
Barcelona - Alavés 2-0 (0-0)
gól:
Larsson (46.), Messi (83.)

Málaga - Celta Vigo 0-2 (0-0)
gól: Nunez (46.), Silva (70.)

Deportivo La Coruna - Real Mallorca 2-2 (2-0)
gól: Valerón (18.), Diego Tristán (26., 11-esből), illetve Okubo (51.), Arango (54.)

Getafe - Espanyol 5-0 (2-0)
gól:
Guiza (4., 65.), Pernia (26., 76.), Gavilan (86.)

Racing Santander - Sevilla 2-3 (1-1)
gól:
Juanjo (44.), Melo (85.), illetve Kanoute (13.), Maresca (48., 54., a másodikat 11-esből)

Real Betis - Valencia 0-2 (0-1)
gól: Villa (35., 79.)

Villarreal - Osasuna 2-1 (0-1)
gól: Riquelme (70., 77., mindkettőt 11-esből), illetve Raúl Garcia (28.)

Real Sociedad - Athletic Bilbao 3-3 (2-0)
gól:
Nihat (7., 38.), Skoubo (70.), illetve Aduritz (48., 68.), Iraola (93.)