Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában a címvédő - egyben listavezető - FC Barcelona a kiesés ellen harcoló Real Mallorca otthonába látogat. A katalán gárda csütörtökön egy fantasztikus sorozat végére ért, hiszen a Real Zaragoza otthonában elszenvedett 4-2-es kupavereség 18 mérkőzésen át tartó győzelmi szériát szakított meg. A Serie A  hétvégi fordulójában nem rendeznek kiemelt mérkőzést, így az éllovasok amolyan kötelező feladat előtt állnak.

Miközben a csapatok a Primera División 21. fordulójára készülnek, a szövetség pénteken elkészítette a Király-kupa elődöntőjének párosítását: az Espanyol a Valenciával vagy a Deportivóval, míg a Real Madrid az FC Barcelona-Real Zaragoza párharc győztesével találkozik. A Valencia-Deportivo párharc visszavágója szerdán a 44. percben félbeszakadt, mivel a nézőtérről megdobták a partjelzőt. Az összecsapást egy későbbi időpontban fejezik be. A katalán gárda csütörtökön 4-2-es vereséget szenvedett Zaragozában, így csak akkor jöhet össze a Real elleni ősi csata, ha Frank Rijkaard együttes ledolgozza hátrányát a Nou Camp Stadionban.

"Természetesen nem örültem az eredménynek, ugyanakkor tanulnunk kell a hibáinkból. A középpályán túlságosan könnyen eladtuk a labdát, ebben mindenképpen javulnunk kell" - nyilatkozta Frank Rijkaard, a Barca vezetőedzője a zaragozai kudarc után.

A bajnokságban a jelenleg negyedik helyen álló Real Madridra rendkívül nehéz feladat vár, hiszen a fővárosiak az újonc Celta Vigo otthonába látogatnak. A hazaiaknál nem lehet ott a pályán a házi gólkirály Fernando Baiano, míg a madridiak továbbra is nélkülözik a Ronaldo, Raúl csatárkettőst.

A táblázaton második Valencia a Barca-verő Real Zaragozát fogadja, míg a Villarreal a Sevilla otthonába látogat.