Vágólapra másolva!
David Beckham, a Real Madrid angol válogatott labdarúgója szerint csapattársa, a brazil Robinho a világ legjobb játékosainak sorába léphet.

"Fantasztikus játékos, hihetetlenül tehetséges, komoly jövő áll előtte" - nyilatkozta a 30 éves középpályás.

Beckham szerint a 22 éves brazil tehetségnek csupán több bizalomra volt szüksége ahhoz, hogy jól futballozzon. Vanderlei Luxemburgo, a királyi gárda korábbi brazil vezetőedzője gyakran mellőzte a fiatal támadót, amikor az nem teljesített az elvárásoknak megfelelően.

Juan Ramon Lopez Caro, a galaktikusok jelenlegi trénere viszont rendszeresen helyet szorít Robinhónak a kezdő tizenegyben, s ő meg is hálálja a bizalmat. Az utóbbi hetekben a hátán vitte a madridiakat, rendre betalált az ellenfelek hálójába.

Robinhót tavaly nyáron igazolta le a Real a brazil Santostól 30 millió dollárért. Beckham üdvözli mesterük azon döntését is, amelynek köszönhetően újra a középpálya jobb szélén kap lehetőséget, akárcsak előző klubjában, a Manchester Unitedben.

"A bajnokságban ugyan nem reménytelen, de nagyon nehéz feladat a bajnoki cím kivívása, ám ne feledjük el, hogy még a Bajnokok Ligájában és a Király-kupában is érdekeltek vagyunk" - tette hozzá az angol válogatott csapatkapitánya.