Vágólapra másolva!
Sérülésektől nem mentes félévet tudhat maga mögött Gera Zoltán. A magyar válogatott és a West Bromwich Albion középpályását jelenleg Magyarországon kezelik, várhatóan február végén játszhat újra.

Nem alakult túl jól Gera Zoltán idei szezonja. A magyar válogatott csapatkapitányát az idény elején kézfejsérülése hátráltatta a játékban, majd sérvműtéten esett át. Decemberben már pályára lépett, de azt követően ismét megsérült, ezúttal a combjával voltak problémái. Januárban rövid időre ismét megpróbálkozott a játékkal, a Reading elleni FA-kupa-meccsen gólt is szerzett, de újra combfájdalmakra panaszkodott.

Gerát jelenleg Magyarországon kezelik, míg csapattársai keményen harcolnak, hogy elkerüljenek a kiesőzóna közeléből. A West Brom hétvégi, Blackburn elleni sikerének köszönhetően jelenleg hat ponttal előzi meg a még kieső városi rivális Birmingham csapatát.

"Nick Worh csapatorvos beszélt Gera otthoni orvosával, aki elmondta, hogy Zoli állapota javul" - mondta Bryan Robson a West Brom menedzsere." "Engedtük, hogy pár napig még Magyarországon kezeljék, várhatóan csütörtökön vagy pénteken lesz újra velünk. Négy éve már akadt ilyen problémája, akkor is a magyarországi orvos hozta rendbe. Ezért gondoltuk, hogy most is ő kezelje Zolit. Az ottani specialista ismeri a sérülés múltját."

A kék-fehéreknek nagy szükségük lenne a magyar válogatott csapatkapitányára, hiszen a "Magic Magyarnak" becézett játékos tavalyi teljesítménye nagyban hozzájárult a West Bromwich bemaradásához a Premiershipben. Hétvégére várják vissza Birminghambe az Afrika-kupán szereplő Kanut és Diomansy Kamarát is, ám a szombati, Fulham elleni mérkőzésen még egyik játékosra sem számíthat Robson.

A Fulham elleni összecsapás után kéthetes pihenő lesz a Premiershipben, így a február 25-i mérkőzésen már remélhetőleg Gera is játszhat.