Vágólapra másolva!
A Valencia tett róla, hogy újra izgalmas legyen a korábban lefutottnak tartott spanyol labdarúgó-bajnokság, ugyanis hazai pályán 1-0-ra legyőzte az éllovas Barcelonát, hat pontra megközelítve ezzel a katalánokat.

A Barcelona az eltiltott Ronaldinho, illetve a sérült Deco és Messi nélkül lépett fel a Mestallában, de ott volt Frank Rijkaard csapatában az a Samuel Eto'o, aki visszatért az Afrika-kupáról. A katalánok ráadásul sorozatban hat győzelmet arattak a bajnokságban idegenben, úgyhogy optimistán várhatták a mérkőzést.

Ennek ellenére a Valencia kezdett jobban, Villa lesről talált Valdes hálójába, aztán Regueiro került helyzetbe, de a bal kapufa mellé emelt. A 34. percben Aimar varázsolt, a levegőből egyből maga elé húzta a labdát, aztán becsapta Edmilsont, és Puyolt, de Valdes lábbal védte a rövid sarokba szánt labdát.

Tíz perccel később ismét a vendégek kapusa volt az egyik főszereplő, de ezúttal óriási hibája miatt, egy hazagurított labdát ugyanis Valdes nemes egyszerűséggel odapasszolt Villának, aki 25 méterről az üres kapuba emelt. A második játékrészben Edmilson hagyta ki a legnagyobb helyzetet, Van Bronckhorst szabadrúgását fejelte mellé, így maradt a hazai diadal, és ezzel hat pontra olvadt a Barca előnye.

Kezd magára találni az Atlético Madrid, a fővárosiak immáron negyedszer nyertek sorozatban, ezúttal a Real Sociedadot verték Kezman fejesgóljával, a szerb csatár Fernando Torres beadását bólintotta a léc alá. A Deportivo az utolsó másodpercekben szerzett Rubén-találattal hozta el a három pontot a Betis otthonából, a Santander pedig szintén a hajrában kerekedett az Espanyol fölé.

Az Alavés már 3-0-ra vezetett a Málaga ellen, a végén mégis izgulnia kellett, a Celta Vigo sem parádézott, de Baiano büntetőjével legyőzte a Villarrealt, és ezzel négy ponttal megugrott Forlánéktól. A Mallorca-Getafe találkozón mindkét gárda egy-egy gólt szerzett, így döntetlen lett a vége.

Primera División, 23. forduló:
Valencia - Barcelona 1-0 (1-0)
gól: Villa (44.)

Atlético Madrid - Real Sociedad 1-0 (0-0)
gól: Kezman (82.)
piros lap: Viafara (90., Real Sociedad)

Celta Vigo - Villarreal 1-0 (1-0)
gól:
Baiano (38., 11-esből)

Alavés - Málaga 3-2 (1-0)
gól: Bodipo (44., 57.), Alosi (49.), illetve Duda (70.), Hidalgo (90.)

Espanyol - Racing Santander 0-2 (0-0)
gól: Damiá (81.), Casquero (83.)

Mallorca-Getafe 1-1 (0-0)
gól: Arango (67.), illetve Vivar Dorado (77.)

Betis - Deportivo La Coruna 0-1 (0-0)
gól: Rubén (93.)