Vágólapra másolva!
A soproni labdarúgócsapatot működtető kft. kisebbségi tulajdonosai nem értenek egyet László Csaba vezetőedzői kinevezésével.

A klubban kisebbségi tulajdonnal rendelkező önkormányzat kérésére összehívott taggyűlésen a résztvevők tájékoztatták Vizer L. Mariust, hogy számukra és a város sportszerető közvéleménye számára László Csaba személye a tavalyi Magyar Kupa döntőn tanúsított sportszerűtlen magatartása miatt nem megfelelő az FC Sopron szakvezetői posztjára - derül ki a közleményből.

Az önkormányzat szükségesnek tartja, hogy a többségi tulajdonos vizsgálja felül a csapat olaszországi edzőtáborából különböző okok miatt távozó játékosok helyzetét. Ezenkívül felhívják a figyelmet a társasági sSzerződésnek megfelelő gyakorlati működésre.

A taggyűlésen arról is határoztak, hogy a következő szezontól a sikeresebb működés érdekében a szakmai munka felügyeletével egy elismert sportigazgatót bíznak meg.

A soproni együttes Selymes Tibor irányításával kezdte meg a téli felkészülést, ám Vizer a múlt kedden az addigi szakmai igazgatót, Nagy Tamást nevezte ki helyére. Két nappal később azonban az edzőtáborban Nagy Vizer kifejezett kérésére sem volt hajlandó elküldeni a keretből a csapatkapitány Bagoly Gábort, sőt, jelezte, szakmai és morális okokból nem vállalja tovább a tréneri munkát.

Bagoly és Nagy mellett még három játékos, Csordás Csaba, Fehér Zoltán és Horváth András is elhagyta a gárda táborát. Velük kapcsolatban a vezetés úgy döntött, hogy átadólistára kerülnek, és megfelelő ajánlat esetén eligazolhatnak az FC Soprontól.

(MTI)