Vágólapra másolva!
Lelkes szurkolók százai ünnepelték még szerda kora reggel is Zaragozában a futballcsapat bejutását a spanyol Király Kupa döntőjébe.

Jóllehet a Primera Divisiónban nem különösebben jeleskedő együttes 6-1-re kiütötte az elődöntő első összecsapásán a Real Madridot, a kedd éjszakába nyúló visszavágón így is csaknem elmaradt a továbbjutás, miután a fővárosi gárda négyet ledolgozott ötgólos hátrányából. A 0-4-gyel azonban végül is a Zaragoza játékosai és persze híveik lehettek boldogok. A klubzászlók erdejében, a szűnni nem akaró üdvrivalgások közepette utóbbiak közül többen az örömérzést azzal is kifejezésre juttatták, hogy hidegfürdőt vettek a város központjában levő tér, a Plaza Espanya kedvelt szökőkútjának vizében.

Pedig a 6-1-es KO dacára nagyon nem úgy festett a helyzet, hogy a még oly hatalmas előny elegendő lesz, mivel a hazaiak alig tíz perc alatt háromszor is bevették a korábban a fővárosi elitalakulatnál is szolgáló Cesar kapuját.

"Ahogy indult a meccs, olyan volt számomra, mintha szívrohamot kaptam volna. A Madrid hihetetlen erővel kezdett, semmit sem tudtunk tenni. Személy szerint 0-3-nál ott tartottam, hogy cserét kérek, annyira tehetetlennek éreztem magam a Real-támadásokkal szemben" - nyilatkozta az El Paísnak Cesar.

A brazil légiósok közül előbb Cicinho, majd Robinho és - mielőtt az első tíz perc lepergett volna - Ronaldo is betalált, érzékelhető pánikba kergetve a zaragozaiakat. A gólgyártást azonban az első félidőben már nem tudta folytatni a saját maga diktálta elképesztő iramba átmenetileg belefáradó társulat. A szünetben pedig a vendégek rendezték a soraikat, védekezésük szilárdabbá vált, s bár a 61. percben Roberto Carlos 4-0-ra alakította az állást, a zaragozaiak többször már nem hibáztak.

Illetve megtették ezt a madridiak, akik a további gólszerzési esélyeiket rendre elpuskázták, s bár szépségflastromnak megfelel a kedd esti végeredmény, az összesítés nem ért számukra Király Kupa-döntőt.

A fináléban az eddig hatszoros győztes Zaragoza vagy a Deportivo La Corunával, vagy az Espanyollal találkozik április 12-én. A másik elődöntő első mérkőzését az Espanyol nyerte 2-1-re, a visszavágó időpontja még nem ismert.

A Zaragoza célja viszont igen: a gárda hat éven belül harmadik kupagyőzelmére készül. Két esztendeje éppen a Real Madridot gyűrte le a fináléban, a hosszabbításban verve 3-2-re a fővárosiakat.

A Realnak nagyon nincs szerencséje ebben a sorozatban, hiszen 1993 óta képtelen kupát nyerni, s mivel jelentősebb trófea több mint két esztendeje nincs a madridiak birtokában, ha a szegényes szériának véget akarnak vetni, márpedig nyilván ez a helyzet, akkor vagy a bajnokságban, vagy a Bajnokok Ligájában kell(ene) célba érniük.

A Primera Divisónban pillanatnyilag a harmadik a csapat, hétpontos hátránnyal a Barcelona mögött, a BL-ben pedig még csak a nyolcaddöntős párharcok kezdődnek a jövő héten, a döntőig tehát még jócskán akad leküzdendő akadály.

(MTI)