Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában az AS Roma megszerezheti sorozatban tizedik győzelmét, ezzel beállítaná a Serie A rekordját. Spanyolországban a kupából kiesett Real Madrid a jó szereplés ellenére a héten edzőváltáson átesett Alavést, míg a Chelsea elleni BL-csatára készülő Barcelona a Real Betist fogadja. A Bundesligában a listavezető Bayern München a kilenc forduló óta veretlen Hannoverhez látogat.

Az olasz liga történetében a Juventus 1932-ben, az AC Milan 1951-ben és a Bologna 1964-ben ért el tízmeccses győzelmi szériát. A Romának nagy esélye van csatlakozni ehhez a trióhoz, hiszen a kieső helyen álló Empolit látja vendégül.

A fővárosi csapat hét közben az UEFA-kupában is bravúros győzelmet aratott, Daniele De Rossi kiállítása miatt több mint egy félidőt játszott emberhátrányban a belga FC Bruges otthonában, ám mégis 2-1-es előnnyel térhetett haza. Spalletti mester tanítványainak étvágyát növelheti, hogy ha a negyedik helyen álló Fiorentina vereséget szenved a Laziótól, akkor a rómaiak hosszú idő után ismét Bajnokok Ligája-indulást jelentő pozícióból várnák a folytatást.

Az élen álló "három nagy" már szombaton lejátssza bajnoki mérkőzését, hiszen a liga vezetői ezzel adtak extra pihenőt a Bajnokok Ligája nyolcadddöntőjére készülő Juventus, AC Milan és Internazionale futballistáinak. A címvédő torinóiak a Messina, a milánói kék-feketék a Livorno otthonába látogatnak, míg az elmúlt két bajnokiján kilenc gólt szerzett Milan a Cagliarit látja vendégül.