Vágólapra másolva!
A téli szünet után a nyolcaddöntőkkel folytatódott az európai klubfutball legrangosabb eseménye, a Bajnokok Ligája. Kedden négy mérkőzésre került sor, az Arsenal 1-0-ra győzött Madridban, a Lyon szintén egygólos előnnyel várhatja a PSV elleni hazai meccset, a címvédő Liverpool 1-0-s vereséget szenvedett a Benfica vendégeként, míg a Bayern München és a Milan 1-1-re végzett.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Real Madrid (spanyol) - Arsenal (angol) 0-1 (0-0)
Madrid, Bernabéu-stadion
v.: Farina (olasz)
Real Madrid: Casillas - Cicinho, Sergio Ramos, Woodgate (Mejia, 9.), Roberto Carlos - Beckham, Gravesen (Julio Baptista, 76.), Guti, Zidane - Robinho (Raúl, 63.), Ronaldo.
Arsenal: Lehmann - Eboué, Touré, Senderos, Flamini - Ljungberg, Hleb (Pires, 76.), Gilberto Silva, Fabregas (Song, 95.) - Reyes (Diaby, 80.), Henry.
gól: Henry (47.)

A komplett védelem hiányzott az Arsenalnál, Sol Campbell, Ashley Cole, Cygan és Lauren is sérült, és érdekesség, hogy nem került be angol játékos a kezdőcsapatba. A Realnál Raúl sérüléséből visszatérve a hétvégén már játszott az Alavés ellen, most pedig a kispadra került.

A tartalékos Arsenal előtt adódott az első helyzet, egy gyors kontra végén Henry tálalt Reyes elé, aki ballal lőtt, de Casillas nagy bravúrral belekapott a labdába. Aztán ismét Henry villant, ezúttal Ljungberget ugratta ki, aki elvitte a labdát Casillas mellett, de Roberto Carlos becsúszva szögletre mentett.

A 9. percben Woodgate kért cserét combsérülés miatt, az angol hátvéd helyére Mejia érkezett. A harmadik ziccert is elpuskázta az Arsenal, Reyes beadását Henry fejelte mellé hat méterről. A 27. percben Beckham előtt adódott az első hazai lehetőség, de Zidane keresztlabdája után fejese elkerülte Lehmann kapuját.

Ronaldo lapos löketével már Lehmannt is megmozgatta, aztán Beckham lövését védte a német kapus. A félidő második félidőben magára talált a Real, és így egyre több munkája akadt Lehmannak, aki Robinho bombájánál is a helyén volt. A 40. percben újra életjelet adott magáról az Arsenal, Henry vezetett egy gyors kontrát, és Sergio Ramos mellett középre gyötörte a labdát, de a kapura nem volt veszélyes, a társak meg nem követték az akciót.

Aztán Roberto Carlos engedett el egy tőle megszokott rakétát, ami a kapu közepére tartott, így Lehmann kibokszolta, az ellentámadásnál pedig ismét Henry kevergetett, de megint köztes megoldásra futotta az erejéből, lövésnek és beadásnak is gyatra volt a labdája. A félidő zárásaként ismét Robert Carlos ágyúzott, de a reklámtáblákat trafálta telibe.

Ugyanúgy kezdődött a második játékrész, mint az első, Arsenal-helyzettel, a különbség annyi, hogy Henry ezúttal gólra váltotta a lehetőséget. A francia zseni a félpályától indult, sorra rázta le a védőket, aztán ahogy a 16-oson belülre ért ballal a bal sarokba gurított (0-1). Támadásban maradtak a londoniak, ezúttal Ljungberg tesztelte Casillast, de a spanyol kapus könnyen ölelte magához a labdát.

Jót tett a mérkőzésnek a gól, nagyon felpörgött az első félidőben sokszor kocogós tempó, Henry pedig állandó rettegésben tartja a madridi védelmet, ezúttal a jobb oldalon nyargalt el, de kisodródott pozícióból az oldalhálót találta el. A 63. percben tombolt a madridi publikum, na nem gól miatt, hanem azért, mert Robinho helyett Raúl lépett pályára.

Bár sokkal többet volt a labda a hátrányban lévő Realnál, az Arsenal kontráira érdemes volt figyelni, Pires egy ilyen akció során ment le egészen az alapvonalig, de éles szögből nem tudta meglepni Casillast. Sergio Ramos egyenlíthetett volna, ha nem a kezére fejeli Beckham centerezését, a labda így Lehmannhoz gurult, igaz, Julio Baptista megpróbálta a hálóőrt labdástól a kapuba rúgni.

Az öt perces hosszabbítás során sem sikerült épkézláb támadást vezetnie a Realnak, amely először kapott ki nemzetközi kupamérkőzésen angol csapattól, és így hátrányból várja a londoni visszavágót.