Társoldalunk:

BL: Hátrányban a Real Madrid és a Liverpool

2006.02.21. 20:28

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Bayern München (német) - AC Milan (olasz) 1-1 (1-0)
München
v.: De Bleeckere (belga)
Bayern München: Rensing - Sagnol, Lúcio, Ismael, Lahm - Salihamidzic (Karimi, 59.), Demichelis, Ballack, Zé Roberto (Scholl, 77.) - Pizarro, Makaay (Guerrero, 80.)
Milan: Dida (Kalac, 69.) - Stam, Nesta, Kaladze, Serginho - Gattuso (Vogel, 85.), Pirlo, Kaká, Seedorf (Jankulovski, 90.) - Gilardino, Sevcsenko
gól: Ballack (23.), illetve Sevcsenko (58., 11-esből)

Kahn sérülése végül nem jött rendbe, így az U21-es válogatott Michael Rensing védi a bajorok kapuját, Lizarazu helyett pedig Lahm lett a balhátvéd. A Milanban Sevcsenko szereplése volt kérdéses, de természetesen ott van a pályán az ukrán gólgyáros.

A Bayern szerezte meg a vezetést a 23. percben, egy Gilardino által lefejelt labdát Ballack vett le, majd 24 méterről szép gólt lőtt jobb külsővel a bal sarokba (1-0). Két perccel később Makaay duplázhatta volna meg az előnyt, de Dida pazarul védte a közeli kísérletet.

A Milan 13 perc alatt többet tett a szünet után, mint addig, ugyanis legalább eljutottak a kapuig a piros-feketék, és Serginho beadása után Ismael kezezett, a büntetőt pedig Sevcsenko bevágta (1-1).

Gilardino már nem volt ilyen higgadt, és az ötösről föléemelt egy gyors milánói kontra végén. A Bayern után a 69. percben a Milan is a cserekapusát küldte pályára, Dida ugyanis egy szöglet után olyan szerencsétlenül érkezett a földre, hogy aláfordult a bokája, így Kalac jött be a helyére.

Sevcsenko tehetett volna sokat a Milan továbbjutásáért negyedórával a vége előtt, egy az egyben vezette a labdát Rensingre, de a német portás nyerte a párharcot, és kikapta a lövést a bal alsóból. A végén Lúcio szabadrúgása és Ballack fejese is a léc fölött hagyta el a játékteret, így maradt az 1-1, folytatás március 8-án Milánóban. Érdekesség, hogy a Milan az első csapat, amely nem vereséggel távozik az új müncheni arénából.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK