Társoldalunk:

BL: Hátrányban a Real Madrid és a Liverpool

2006.02.21. 20:28

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
PSV (holland) - Lyon (francia) 0-1 (0-1)
Eindhoven, Philips-stadion
v.: Vasszarasz (görög)
PSV: Gomes - Reiziger, Ooijer, Alex, Lamey - Simons, Afellay (Koné, 70.), Cocu, Culina (Aissati, 54.) - Farfán, Vennegoor of Hesselink
Lyon: Coupet - Clerc, Cris (Wiltord, 46.), Müller, Abidal - Tiago, Diarra, Malouda, Juninho, Govou - Carew (Fred, 63.)
gól: Juninho (65.)
kiállítva: Govou (80., Lyon)

A hazaiaknál az elefántcsontparti Koné helyett a mostanság nagy formában játszó Farfán került a csatársorba, a franciáknál Cacapa és Réveillére sérült, Clerc és Müller jutott szóhoz emiatt a védelemben.

Jobban kezdett a PSV, a második percben Vennegoor of Hesselink fejesét védte Coupet. A Lyon felvette a kesztyűt, és egy eladott labda után Govou egyedül törhetett kapura, de a hosszan megtolt labdát felszedte előle Gomes. A 16. percben a felső léc mentette meg a Lyont a góltól, Alex 30 méteres szabadrúgásánál Coupet már verve volt.

A 31. percben a Lyon szabadrúgás-specialistája, Juninho próbálkozott, de Gomes odaért. Hat minutummal később Gomes csak nézte Carew löketét, szerencséjére a norvég óriás pár centit tévedett. Vennegoor of Hesselink sem járt messze a gólszerzéstől, de fejese elcsorgott a kapufa mellett.

A fordulás után is volt helyzet bőven mindkét kapu előtt, Carew fejesét Aissati a gólvonalról vágta ki, majd Farfán elől mentettek a francia védők az utolsó pillanatban. A 65. percben Juninho fura ívben szálló távoli szabadrúgása annyira megzavarta Gomest, hogy nem tudott hárítani (0-1).

A hajrában Govou begyűjtötte második sárga lapját, és ezzel mehetett zuhanyozni, aztán a csereként beállt Koné révén majdnem kihasználta a létszámfölényt a PSV, de az elefántcsontparti csatár a kapufát döngette meg. A Lyon jó úton jár afelé, hogy visszavágjon a holland gárdának, amely az előző sorozatban a nyolc között búcsúztatta, de hiba lenne még leírni Guus Hiddink csapatát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK