Társoldalunk:

BL: Hátrányban a Real Madrid és a Liverpool

2006.02.21. 20:28

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Benfica (portugál) - Liverpool (angol) 1-0 (0-0)
Lisszabon, Luz-stadion
v.: Plautz (osztrák)
Benfica: Moretto - Alcides, Luisao, Anderson, Léo (Richardo Rocha, 87.) - Petit, Beto (Karagunisz, 58.), Manuel Fernandes, Simao Sabrosa - Robert (Nélson, 77.), Nuno Gomes
Liverpool: Reina - Finnan, Hyppiä, Carragher, Riise - Luis Garcia, Sissoko (Hamann, 35.), Xabi Alonso, Kewell - Morientes (Gerrard, 77.), Fowler (Cissé, 66.).
gól: Luisao (84.)

A címvédő Liverpoolnál nagy meglepetésre csak a kispadon kezdett Steven Gerrard, és Peter Crouch helyett Robbie Fowlernek szavazott bizalmat Rafa Benítez a csatársorban. A portugáloknál Miccoli és Geovanni is maródi, a télen igazolt Robert ellenben ott volt a pályán a kezdősípszó pillanatában.

A 24. percig kellett várni az első komolyabb eseményre, ekkor Riise bedobása után Moretto ejtette ki a labdát, amit Anderson vágott ki szögletre kétségbeesetten. A másik oldalon Simao Sabrosa akciózott, és csapta be a védőket, de Reina kivetődve mentett előle.

Az első félidő végén megint Simao Sabrosa volt a főszereplő, de kecsegtető helyzetből fölétekert egy szabadrúgást. Angol helyzet nyitotta a második félidőt, de Luis Garcia hibázott, Morientes pedig centiket tévedett Riise újabb nagy bedobása után.

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 84. percben ugyanis Petit beívelése után Luisao megelőzte Hyppiät, és 6 méterről a jobb alsóba bólintott (1-0.) A látottak alapján váratlan a Benfica győzelme, de a Sasok valamit tudhatnak, amit az angol csapatok nem, mert a MU-t már kiejtették, és az Anfield Roadon is lehet esélyük.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK