Társoldalunk:

BL: a Chelsea otthonában nyert a Barcelona

2006.02.22. 20:45

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Glasgow Rangers (skót) - Villarreal (spanyol) 2-2 (1-2)
Glasgow, Ibrox Park
v.: Poulat (francia)
Rangers: Waterreus - Hutton, Kirgiakosz, Rodriguez, S. Smith - Burke, Hemdani, Ferguson, Namouchi (Buffel, 69.) - Lövenkrands (Novo, 75.), Prso (Boyd, 89.)
Villarreal: Viera - Javi Venta, Pena, Gonzalo, Arruabarrena (Sorín, 61.) - Senna, Josico, Riquelme (Arzo, 90.), Tacchinardi - José Mari (Roger, 84.), Forlán.
gól: Lövenkrands (22.), Pena (82., öngól), illetve Riquelme (7., büntetőből), Forlán (35.)

A hazai együttesben Julien Rodriguez, Brahim Hemdani és Dado Prso is felépült sérüléséből, így elfoglalta helyét a kezdőcsapatban, a vendégeknél Juan Román Riquelme annak ellenére pályára léphetett, hogy két hónapja komoly sérüléssel küszködik.

A középpályás gyorsan meg is hálaláta a bizalmat: a 7. percben magabiztosan vágta be a léc alá a Prso kezezéséért megítélt büntetőt (0-1). A 22. percben váratlanul egyenlített a Rangers, Lövenkrands a 16-os vonaláról, ballal hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba (1-1).

Tizenhárom perccel később ismét fordult a kocka, ezúttal a tétovázó védők között Forlán 11 méterről bikázott a bal felsőbe (1-2).

A második félidőre minden tartalékát mozgósította a Rangers, s a nyomás a 82. percben meghozta eredményét, igaz, a gólhoz kellett Pena hathatós segítsége is (2-2).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK