Társoldalunk:

Henryt saját gólja győzheti meg a maradásról

2006.02.22. 15:28

Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője szuperlatívuszokban beszélt a francia Thierry Henryról, akinek góljával az angol gárda idegenben legyőzte a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

"Remélem, ez a siker segít meggyőzni Henryt, hogy van jövője ennek a klubnak, méghozzá vele együtt. Fiataljaink ma bebizonyították, képesek eredményt felmutatni, ha igazán akarják" - mondta örömittasan a francia mester a találkozót követően.

Wenger szerint az este Henry klasszisáról szólt, de ezúttal a londoni tehetségek is jól teljesítettek. "A visszavágón a Real minden bizonnyal a legjobbját nyújtja majd, de mi fantasztikus lehetőség előtt állunk és meg vagyok győződve arról, hogy játékosaim minden megtesznek majd a siker érdekében" - zárta szavait az Ágyúsok trénere.

Kollégája, Juan Ramon Lopez Caro érthetően már nem volt annyira elégedett, elsősorban a gyenge támadójátékban látta a vereség okát: "Ugyan vereséget szenvedtünk, de ellenfelünk nagyszerűen játszott. Nekünk a Highburyben kell ezt tennünk, ha tovább akarunk jutni. Nem sikerült megtartanunk a labdát és nem tudtunk mit kezdeni a rivális jól szervezett védelmével".

Caro hozzátette: csapata ennél sokkal jobb teljesítményre képes, és ha ezt igazolja a visszavágón, akkor van esélye a továbbjutásra. A szakvezetőnek egy rossz hírrel is szembesülnie kellett: várhatóan egy hónapot kell kihagynia a Real Madrird védőjének, Jonathan Woodgate-nek. Az angol válogatott hátvéd a mérkőzés első perceiben szenvedett sérülést és már a kilencedik percben le kellett cserélnie Lopez Carónak, a Madrid edzőjének. Woodgate nemrég épült fel 18 hónapos sérüléséből, ám azóta is kisebb problémákkal küzd.

A mostani sérüléssel veszélybe került a játékos világbajnoki szereplése is, noha David Beckham szerint csapattársa mostani sérülése nem súlyos, csupán kisebb húzódás lehet.

(MTI) / [origo]

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK