Vágólapra másolva!
A listavezető Újpest hazai pályán a hajrában kiengedve 3-2-re verte a Diósgyőrt a Borsodi Liga 16. fordulójának szombati játéknapján. A Győr az utolsó utáni pillanatban csikarta ki a győzelmet a Vasas ellen, a Pécs pedig 2-0-s hátrányból mentett pontot Kaposvárott. A Tatabánya már a szünetig ötgólos előnyt szerzett a Pápa vendégeként, amit aztán meg is őrzött, míg a Sopron ugyancsak magabiztos győzelemmel térhetett haza kispesti vendégjátékáról. A havazás miatt késve kezdődött budapesti derbin az MTK minimális különbséggel bizonyult jobbnak a REAC-nál.

Borsodi Liga, 16. forduló:
Újpest FC - Diósgyőri VTK 3-2 (2-0)
Szusza Ferenc-stadion, 4000 néző
v.: Hanacsek
Újpest FC: Vlaszák - Vermes, Vanczák, Böjte, Tóth B. - Hullám (Vituska, 88.), Erős, Sándor (Kovács Z., a szünetben), Tóth N. - Rajczi, Tisza (Kőhalmi, 80.)
Diósgyőri VTK: Kövesfalvi (Berki, 28.) - Farkas V., Elek, Katona, Farkas N. - Ciprian, Vitelki, Szögedi, Sipeki - Lipusz (Mogyorósi, a szünetben), Balás (Jeremiás, 76.)
gól: Rajczi (7., 70.), Tisza (19.), illetve Elek (77.), Sipeki (87.)

7. perc: Szöglethez jutott az Újpest. Tóth Norbert beívelését a védők Tisza elé fejelték, aki azonnal rálőtte, a kapura tartó labdát Rajczi a hálóba bólintotta (1-0).

10. perc: Egy beadás után Tisza lőtt kapufát, a kipattanó labdát pedig Sándor gurította a kapuba. A gólt azonban les címén a játékvezető nem adta meg.

17. perc: Bal oldali beadás után Binder fejelt a felső lécre, a kipattanóra Farkas Norbert érkezett, de lövése mellé szállt.

19 perc: Rajczi kapott jó labdát, betört a tizenhatoson belülre, majd a visszagurított labdát Tisza helyezte a diósgyőri kapuba (2-0).

37. perc: Binder huszonöt méteres szabadrúgását védte magabiztosan Vlaszák.

49. perc: Rajczi lépett ki a védők közül, elhúzta a labdát a csereként beállt Berki mellett, de beadását Tisza melléfejelte.

70. perc: Kovács Zoltán nagyszerű labdájával lépett ki Rajczi, és a vendégek kapusát elfektetve a kapuba gurított (3-0).

77. perc: Sipeki szöglete után Binder fejesét talán már a gólvonalon túl védte Vlaszák, azonban a kiütött labdát Elek továbbította az újpestiek hálójába (3-1).

86. perc: Szép diósgyőri akció végén Sipeki tizenhatoson belüli lövése egy védőn megpattanva jutott a kapuba (3-2).

A hazaiak rögtön támadólag léptek fel a Diósgyőrrel szemben, így az első húsz perc után megszerzett kétgólos előny birtokában mehettek a szünetre. A második játékrész elején sem változott a játék, de az újabb hazai gól felrázta a vendégeket, és az utolsó negyedórában szerzett két góljukkal izgalmassá tették az utolsó perceket.

(MobilPress)