Vágólapra másolva!
A Manchester United az 55. és a 61. perc között háromszor is betalált a Wigan kapujába a labdarúgó angol Ligakupa fináléjában, és magabiztosan hódította el a trófeát.

Ligakupa, döntő:
Manchester United - Wigan 4-0 (1-0)
Cardiff, 67 ezer néző
MU:
Van der Sar - G. Neville, Brown (Vidic, 83.), R. Ferdinand, Silvestre (Evra, 83.) - C. Ronaldo (Richardson, 73.), O'Shea, Giggs, Pak Dzsi-szung - Saha, Rooney.
Wigan:
Pollitt (Filan, 14.) - Chimbonda, De Zeeuw, Henchoz (McCulloch, 62.), Baines - Bullard, Kavanagh (R. Ziegler, 72.), Scharner, Teale - H. Camara, Roberts.
gól: Rooney (33., 61.), Saha (55.), C. Ronaldo (59.)

A Wigan története során először jutott el bármely angol sorozat döntőjéig, a győzelemre azonban nem volt esélye, a manchesteriek végig irányították a találkozót. Az összecsapás legjobbjának a két gólt szerző Wayne Rooneyt választották. A Ligakupában 1967 óta egy mérkőzés alapján avatnak győztest, s az elmúlt 39 évben soha nem volt négy gól különbség a csapatok között.

A manchesteriek számára létfontosságú volt a győzelem, hiszen a Bajnokok Ligája csoportkörében csak negyedik lett a Ferguson-társulat, így már tavaly befejezte szereplését az európai kupaporondon, ráadásul már az FA-kupában sincsenek versenyben Saháék. A siker azt jelenti, hogy a Vörös Ördögök - akik 1992 után másodszor lettek Ligakupa-győztesek - nem zárják trófea nélkül a szezont.

A Manchester United Ligakupa-győztesként már biztosította helyét az UEFA-kupa 2006-2007-es kiírásában. Amennyiben Sir Alex Ferguson együttese az első négy között végez a Premier League-ben - erre igen jó esélye van -, akkor a Bajnokok Ligájában lép majd pályára.

A bajnokságban három találkozót rendeztek vasárnap. A BL-címvédő Liverpool Harry Kewell góljával nyert az 52. perctől tíz emberrel játszó Manchester City ellen, míg a Gera Zoltánt sérülése miatt nélkülöző, bentmaradásért küzdő West Bromwich Albion hazai pályán kapott ki az UEFA-kupa nyolcaddöntőjébe a VfB Stuttgart kiejtésével bejutott Middlesbrough együttesétől. A Bolton 2-1-re legyőzte a Fulhamet, s ezzel megelőzte - többek között - a hatodik helyezett Arsenalt is a tabellán.

Premier League, 27. forduló:
FC Liverpool - Manchester City 1-0 (1-0)
gól: Kewell (40.)
piros lap: Barton (52., Manchester City)

Bolton Wanderers - Fulham 2-1 (1-1)
gól: Helguson (45., öngól), Nolan (68.), illetve Helguson (22.)

West Bromwich Albion - Middlesbrough 0-2 (0-2)
gól: Hasselbaink (17., 44.)
piros lap: Quashie (54., WBA)

[origo]/(MTI)