Vágólapra másolva!
A Hamburger SV idegenben nyert a listavezető Bayern München ellen a labdarúgó Bundesliga 24. fordulójában. A bajorok előnye így nyolc pontra csökkent.  A müncheniek első alkalommal szenvedtek vereséget a szezon előtt átadott új stadionjukban, az Allianz Arénában. Felix Magath együttese megszakítás nélkül tizenkilenc hazai bajnokiját megnyerte, a huszadik sikert a vendégek megakadályozták.

Szakadó hóesésben és hathatós hazai segítséggel szerzett vezetést a Hamburg a 16. percben. Egy távolról belőtt szabadrúgás után Ballack csúsztatta oda a labdát a jobb oldalon üresen maradt Demel elé, aki éles szögből a másik irányba elvetődő - feltehetően beadásra számító - Kahn mellett a rövid sarokba belsőzött (0-1).

Ezt követően viharos Bayern-rohamokra lehetett számítani, a bajorok azonban egy elvetélt Ballack-próbálkozástól eltekintve veszélytelenek maradtak a vendégkapura a félidő végéig. Sőt, a 42. percbedn csak néhány centin múlt, hogy Van der Vaart lapos lövése nem akadt be a bal alsó sarokba.

Kicsit jobb lett a meccs a második félidőben, habár lövések helyett továbra is csak a hó záporozott. A 62. percben Scholl megpattanó szabadrúgása jelentett veszélyt a hamburgi kapura, majd Sagnol beadása szállt el az üres háló előtt emelkedő Ballack feje felett.

A 79. percben Pizarro szép ollózását védte ki Wächter, öt perc múlva azonban Scholl 16 méterről elindított, precízen a jobb kapufa mellé helyezett labdájára azonban nem érhetett oda (1-1).

Takahara azonnal lehűthette volna a kedélyeket, de Kahn akkor még résen volt. A 89. percben Mahdavikia szabadrúgása után a müncheni védőkről nem volt elmondható ugyanez, De Jong pedig egy pontosan kivitelezett fejessel megszerezte első hamburgi gólját (1-2), továbbá 23 év után az első hamburgi győzelmet a Bayern otthonában.

A müncheniek előnye így nyolc pontra csökkent a Hamburg és a leverkuseni döntetlenjével jobb gólkülönbséggel második Werder Bremen előtt.

A magyar játékosokat foglalkoztató csapatok mérkőzésén a sereghajtó 1. FC Köln a Hertha BSC otthonából hozta el a három pontot. Sem Dárdai Pál (Hertha), sem Szabics Imre (Köln) nem lépett pályára. A vendégek 18 nyeretlenül megvívott meccs után nyertek, a fővárosiak megszakítás nélkül tizenharmadik tétmérkőzésüket zárták győzelem nélkül.

Bundesliga, 24. forduló:
Bayern München - Hamburger SV 1-2 (0-1)
gól:
Scholl (83.), illetve Demel (16.), De Jong (89.)

Bayer Leverkusen - Werder Bremen 1-1 (1-1)
gól:
Berbatov (41.), illetve Frings (3., 11-esből)

1. FC Nürnberg - MSV Duisburg 3-0 (2-0)
gól:
Vittek (8., 15., 86.)
kiállítva: Tararache (83., Duisburg)

Hannover 96 - FC Schalke 04 1-2 (0-2)
gól:
Christiansen (74.), illetve Poulsen (20.), Bajramovic (28.)
kiállítva: Poulsen (73.)

Borussia Dortmund - FSV Mainz 05 1-1 (1-0)
gól:
Wörns (27.), illetve Thurk (53.)

Hertha BSC - 1. FC Köln 2-4 (0-0)
gól:
Pantelic (56., 83.), illetve Podolski (53., 75.), Streller (54.),
Scherz (87.)

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodna a Hamburghttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20060303rangadohegyek.html?pIdx=3