Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában az éllovas Juventus Genovában verte 1-0-ra a Sampdoriát, míg a második helyezett Milan 3-0-ra nyert az Empoli ellen, így a jövő vasárnap sorra kerülő ütközetük előtt a torinóiak őrzik tízpontos előnyüket.

A Milan lépett előbb pályára, és a piros-feketék sokáig csak helyzetekig, illetve kapufáig jutottak az Empoli ellen, előbb a veterán Costacurta találta el a jobb kapufát, aztán egy szöglet után Simic fejelt a felsőlécre.

A csatárok az utolsó negyedórában aktivizálták magukat, Inzaghi a 76. percben ballal a léc segítségével lőtt nagy gólt, aztán Kaká passzából Sevcsenko gurított közelről Balli kapujába, végül az ukrán szabadrúgása pattant be Inzaghiról, így 3-0 lett a vége.

A Juventus csak egy gólt szerzett Genovában, de ez is elég volt a győzelemhez, a 69. percben Nedved a hosszú oldalra átívelt labdát az ötösről fejelte Antonioli szeme közé. Ezzel megmaradt a torinóiak tízpontos előnye a Milannal szemben, jövő vasárnap a Delle Alpiban csap össze a két nagyágyú, előtte azonban mindkét csapatra komoly feladat vár a Bajnokok Ligájában.

Serie A, 28. forduló:
AC Milan - Empoli 3-0 (0-0)
gól: F. Inzaghi (76., 86.), Sevcsenko (80.)

Sampdoria - Juventus 0-1 (0-0)
gól: Nedved (69.)

Genovába látogat a Juventushttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20060303rangadohegyek.html?pIdx=2