Társoldalunk:

Lehetetlen barcelonai küldetés előtt a Chelsea

2006.03.07. 8:13

Kedden lép pályára az olasz bajnokság listavezetője, a Juventus FC is, amely nagy meglepetésre az első mérkőzésen kikapott a Werder Bremen otthonában, még ha a 3-2-es német győzelem nem is számít olyan rossz eredménynek a visszavágó szempontjából a taljánoknak.

A Juvénál a fő problémát az jelenti, hogy Fabio Capellónak elfogyóban vannak a csatárai, a hét végi bajnokin sem David Trézéguet, sem pedig Zlatan Ibrahimovic nem állt a rendelkezésére, és így Alessandro del Piero mellett az uruguayi Marcelo Zalayeta szerepelt a támadósorban. Del Piero most is ott lesz a kezdőben, de hogy ki lesz a partnere, az valószínűleg csak közvetlenül a találkozó előtt derül majd ki - a hétfői edzésen Ibrahimovic és Trézéguet is együtt tréningezett a többiekkel, és a francia mozgott frissebben.

Ami a Werdert illeti, a brémaiak mestere, Thomas Schaaf kijelentette, hogy nem azzal a céllal fognak kifutni a Delle Alpi gyepére, hogy kivédekezzék a 90 percet, hanem megpróbálnak majd Torinóban is nyerni, de persze valószínűleg akkor sem lesznek elégedetlenek, ha döntetlen lesz a végeredmény. A németeknél visszatérhet a kezdőcsapatba a brazil védő, Naldo, illetve a csapatkapitány Frank Baumann, nekik valószínűleg sok dolguk lesz, hiszen elsősorban a védekezés a feladatuk.

Patrick Vieira, a Juventus labdarúgója a Werder Brement, Johan Micoud, a brémaiak játékosa a torinóiakat dicsérte a visszavágó előtt. A két francia játékos együtt kezdte pályafutását az AS Cannes ifjúsági csapatában.

"A brémaiak megleptek minket, az utolsó percig nagyon elszántan küzdöttek, ennek köszönhetik egygólos győzelmüket is" - mondta Vieira. "Johan a Werder szellemi vezére, fantasztikus játékos. Kivételes rúgótechnikájának köszönhetően remek labdákkal szolgálja ki a többieket, és gyönyörű gólokat képes lőni. Tiszta szívemből kívánom neki, hogy teljesüljenek az álmai és csapatával érjen oda a dobogóra, hogy a következő szezonban ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhessen a Werder. Az idei kiírásban viszont a keddi lesz a németek utolsó európai kupameccse."

"Patrick meghatározó játékosa a Juventusnak, amely nélküle nem vezetne ilyen meggyőző fölénnyel az olasz bajnokságban. Nemcsak labdaszerzésben és a párharcok megnyerésében kiváló, hanem a támadásokhoz is remekül lép fel. Úgy gondolom, Patrickék már olasz bajnoknak tekinthetők, ezért talán nem élik meg tragédiaként, ha búcsúznak a BL-től."

A brémaiak történetük során még soha nem jutottak be a BL legjobb nyolc csapata közé. A 18 bajnoki óta veretlen torinóiak kétszer nyerték meg a legrangosabb európai kupasorozatot (1985, 1996).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK