Társoldalunk:

Lehetetlen barcelonai küldetés előtt a Chelsea

2006.03.07. 8:13

A harmadik keddi találkozón két olyan csapat játszik, amelytől már a legjobb 16 közé kerülés is meglepetés volt - és egyikük biztosan ott lesz a negyeddöntőben. Erre a spanyol Villarreal CF-nek van nagyobb esélye, ugyanis az első összecsapáson idegenben ért el 2-2-es döntetlent a skót Rangers FC-vel szemben.

A glasgow-iaknak tehát mindenképpen gólt kell szerezniük az El Madrigál-stadionban, és ebből a szempontból nem jött valami jól a skótoknak, hogy a horvát támadó, Dado Prso két héttel korábban összeszedte harmadik sárga lapját, és így eltiltás miatt nem játszhat. Őt a télen a Kilmarnock FC-től igazolt Kris Boyd pótolhatja, a középpályán pedig a marokkói Hamed Namusi játéka kérdéses, de Alex McLeish mester nagyon bízik benne, hogy ő vállalni tudja majd a szereplést.

Ami a spanyolokat illeti, a hispánok elsősorban a sérüléséből felépült, és egyre jobb formába lendülő argentin játékmesterben, Juan Román Riquelmében bíznak, aki a hét végi bajnoki kétszer is eredményes volt a Deportivo Alavés ellen - egyszer szögletből, érintés nélkül csavarta a hálóba a labdát. Honfitársa, Juan Pablo Sorín viszont sérülés miatt nem játszhat - így a kezdőben "csak" öt dél-amerikai focista lesz, plusz a minap brazilból spanyollá lett Marcos Senna.

A Villarreal története során először szerepel a Bajnokok Ligájában. Két évvel ezelőtt első UEFA-kupa-szereplése alkalmával az elődöntőig jutott a spanyol gárda, a negyeddöntőben a skót Celticet búcsúztatta. Marcos Senna, a spanyol válogatottban múlt szerdán Elefántcsontpart ellen bemutatkozott brazil származású középpályása szerint a nehezén már túljutottak. "Glasgow-ban megalapoztuk a továbbjutást, most már nem kell mást tennünk, mint otthon befejezni, amit elkezdtünk. Kedvező helyzetből, esélyesként várjuk a második felvonást."

Szintén a vendéglátók mellett szól, hogy eddig nem vesztettek meccset a BL-ben, tizenhat mérkőzésükből tizenhármat kapott gól nélkül zártak. A Glasgow Rangersnél influenzajárványtól tartanak. Szombati, Falkirk elleni mérkőzésükön Ian Murray nem tudott pályára lépni, Chris Burke a szünetben kért cserét, mert a találkozó alatt belázasodott.

"Valószínűleg egyikük sem tud játszani a Villarreal ellen, bízunk benne, hogy más nem kapja el a fertőzést" - mondta Alex McLeish, a skótok szakvezetője. "Rajtuk kívül nem számíthatok a sérült Hamed Namusira, Dado Prso pedig három sárga lapja miatt hiányzik. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de természetesen mindent megteszünk a továbbjutásért."

(FOCIVILÁG) / (MTI)

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK