Vágólapra másolva!
Támogatásáról biztosította Ronaldót, a Real Madrid utóbbi időben sokat kritizált világbajnok labdarúgóját Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök, aki egyúttal a rasszizmussal összefüggésben az eddiginél határozottabb fellépésre szólította fel a sportág nemzetközi szövetségét (FIFA).

Az államfő az "Egy kávé az elnökkel" című brazil rádióműsorban elmondta, levelet küldött Joseph Blatternek, a FIFA vezetőjének, amelyben javasolta, hogy akár a nemzetközi sorozatokból, tornákról történő kizárás is kerüljön be a lehetséges szankciók közé a csapatok szurkolóinak rasszista megnyilvánulása esetén. Lula elképzelése szerint, ha rendszeresen ismétlődnek a meg nem engedhető események egy-egy országban, az érintett klubokon túl a válogatottat is szankcionálni lehetne.

Az elnök Ronaldónak is címzett egy levelet, mégpedig azért, hogy közölje vele, olyan személyiségnek tartja, aki jó hatással van a fiatalságra és a brazil futball további fejlődésére, illetve leszögezze, remek "nagykövete" hazájának a világban. "Jellemes, kiegyensúlyozott, helyzetét jól megítélő, józan fiatalember, akit háromszor választott a FIFA a világ legjobb labdarúgójává" - mondta a műsorban Lula da Silva.

Kijelentésével azokra az utóbbi időben megszaporodó minősítésekre reagált, melyek szerint Ronaldo azért nem a régi a pályán, mert önző, elhízott és kicsapongó.