Vágólapra másolva!
A 2006-os év elején csak vergődő Arsenal valósággal megtáltosodott BL-beli sikereitől, és a Charlton elleni győzelemmel továbbra is versenyben van a következő szezonbeli BL-indulást jelentő helyek valamelyikéért. Az Aston Villa kiütését követően már ötvenszázalékos mérleggel büszkélkedhet az Everton, míg az ezúttal a Manchester Unitedtől tisztes vereséget szenvedő West Bromwich egyre nagyobb bajba kerül: a hosszú hajrát nyitó Portsmouth is kezdi megközelíteni a birminghamieket.

Nagy a tülekedés a BL-selejtezőt érő negyedik helyért a Premier League-ben, hiszen jelen pillanatban legalább négy csapat (Tottenham, Arsenal, Blackburn, Bolton) pályázik reális eséllyel a főnyereménynek számító pozícióra, de hibátlan hajrával, az eredmények kedvező alakulása esetén még akár az újonc Wigan is odaérhet.

Mindenesetre szombaton mind az öt csapat hozta a kötelezőt, és begyűjtötte a feladat teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges három pontot. Az ötösfogat tehát kivétel nélkül vesztes ellenfelei közül minden bizonnyal a Birmingham City járt a legrosszabbul, hiszen ha Nicky Butték akár csak egy pontot is szereztek volna a Spurs ellen, akkor a vesztett pontokat tekintve előnybe kerülhettek volna legnagyobb riválisukkal, a West Brommal szemben, így viszont maradt a különbség, sőt: a bentmaradáshos a jelek szerint tíz körömmel ragaszkodó Portsmouth pontszámban beérte őket (igaz, a Pompey egy meccsel többet játszott).

Todorovoék most mindenesetre idegenben szórták meg alaposan a West Hamet, amely viszont váratlan vereségével nehéz helyzetbe került a nemzetközi kupaszereplés kivívásáért folytatott küzdelemben. A Kalapácsosok külön bánatára újra győzött az Everton, amely az Aston Villa elpáholásával immáron a táblázat első felében található.

Premier League, 30. forduló:
Arsenal - Charlton Athletic 3-0 (2-0)
gól:
Pires (12.), Adebayor (31.), Hleb (48.)

Blackburn Rovers - Middlesbrough 3-2 (2-1)
gól:
Bellamy (10., 67.), Pedersen (27.), illetve Viduka (15.), Rochemback (62.)
kiállítva: Savage (54., Blackburn Rovers)

Bolton Wanderers - Sunderland 2-0 (0-0)
gól:
Davies (46.), Nolan (84.)

Manchester City - Wigan Athletic 0-1 (0-0)
gól:
McCulloch (54.)

West Bromwich Albion - Manchester United 1-2 (0-1)
gól:
Ellington (77.), illetve Saha (15., 63.)

West Ham United - Portsmouth 2-4 (0-3)
gól:
Sheringham (68.), Benayoun (90.), illetve LuaLua (18.), Davis (24.) Mendes (41.), Todorov (76.)

Everton - Aston Villa 4-1 (3-0)
gól:
McFadden (15.), Cahill (22., 90.), Osman (45.), illetve Agbonlahor (64.)

Birmingham City - Tottenham Hotspur 0-2 (0-0)
gól:
A. Lennon (65.), Robbie Keane (77.)

[origo]

Geráéknál vendégeskedik a MUhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20060317atavaszi.html?pIdx=2