Vágólapra másolva!
Sem a Real Madrid, sem a Valencia nem tudott nyerni a spanyol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában, így a Barcelona tizenegy ponttal vezet a királyi gárda, és tizenkettővel a Turia-partiak előtt. A Real hazai pályán remizett a Betisszel, míg a Valencia 2-1-re kikapott Santanderben és ezzel 16 veretlenül megvívott találkozó után hagyták el ismét Villáék vesztesen a pályát.

Marchena hibájából került hátrányba a Valencia a Santander otthonában, Damia csente el a labdát a védőtől, aztán a Canizarest helyettesítő Butelle fölött a kapuba emelt. Ayoze bombaszabadrúgása után már kettővel mentek a hazaiak, és bár Villa berúgta a kapusról kipattanó labdát elrontott büntetője után, de ez már nem segített a Valencián, amelynek így megszakadt a veretlenségi sorozata.

A Real Madridnál Ronaldo és Beckham is a kispadon kezdett a Betis ellen, a brazil később beállt, de ő is csak a helyzetek elpuskázásban jeleskedett. A két kapus, Casillas, illetve Contreras remek napot fogott ki, ennek köszönhető, hogy 3-3 helyett 0-0 lett a végeredmény.

Az Osasunának jól megy a barcelonai csapatok ellen, a gránátvörös-kékek után az Espanyolt is megtréfálta, és továbbra is ott liheg a Real, illetve a Valencia nyakán. A Sevilla továbjutott az UEFA-kupában, de nem bírt a Mallorcával, a szigetlakók hat forduló óta veretlenek. A Celta nem használta ki a Sevilla botlását, hazai pályán hasalt el a Bilbao ellen, amely még mindig a veszélyes zóna közelében tartózkodik.

Apropó, alsóház. A Cádiz és az Alavés remije egyik csapatot sem segítette ki, de akkor mit szóljon a Málaga, amely a 92. percben kapott góllal szenvedett vereséget a Zaragoza ellen, és így ött pontra van a bennmaradástól.

Primera División, 28. forduló:
Celta Vigo - Athletic Bilbao 0-1 (0-1)
gól: Aduriz (7.)
piros lap: Exposito (87, Bilbao)

Málaga - Real Zaragoza 0-1 (0-0)
gól:
Ewerthon (92.)

Real Madrid - Real Betis 0-0

Cádiz - Alavés 0-0

Espanyol - Osasuna 2-4 (1-3)
gól:
Tamudo (19.), Luis Garcia (66.), illetve D. Lopez (24.), Webo (37.), Milosevic (38.), Munoz (79.)

Sevilla - Real Mallorca 1-1 (1-0)
gól:
Saviola (35.), illetve Okubo (70.)

Racing Santander - Valencia 2-1 (1-0)
gól: Damia (16.), Ayoze (67.), illetve Villa (75.)