Vágólapra másolva!
Hétfőn délelőtt megérkezett Budapestre az UEFA-kongresszusra Lennart Johansson, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, akit Kisteleki István és Berzi Sándor, az MLSZ elnöke és főtitkára fogadott Ferihegyen. 

A sportvezetők még a repülőtéren rövid informális megbeszélést folytattak, majd a svéd sportdiplomata elfoglalta szállását. A nemzetközi szövetség elnöke, Joseph Blatter csak szerdán érkezik a magyar fővárosba.

A UEFA-kongresszus hivatalos programja kedden kezdődik a végrehajtó bizottság ülésével: a testület 14 és 18 óra között tanácskozik, illetve ha nem végez, akkor szerdán 9 és 12 óra között folytatódik az ülés, amelyen többek között a Bajnokok Ligája és az UEFA Kupa következő kiírásáról és az arra vonatkozó helyek elosztásáról döntenek.

Az UEFA 30. kongresszusát csütörtökön 9 óra 30 perctől a Budapest Congress and World Trade Centerben rendezi meg, ezen a szervezet 52 tagállamának képviselői vesznek részt.

A közgyűléssel párhuzamosan a 2012-es Európa-bajnokságra pályázó országok (Horvátország és Magyarország, Lengyelország és Ukrajna, illetve Olaszország) képviselői prezentáció során mutathatják be pályázatukat. A magyar delegációt Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyárfás Tamás a hazai szervezőbizottság elnöke, valamint két egykori világhírű labdarúgó, Détári Lajos és Nyilasi Tibor vezeti majd.