Vágólapra másolva!
A Real Madrid elnöke már eldöntötte, ki lesz a futballcsapat vezetőedzője a következő idényben, de egyelőre nem kívánja felfedni annak kilétét.

A múlt hónapban megválasztott Fernando Martin az El Mundo spanyol napilapnak nyilatkozva közölte, hogy névvel még nem szolgál, az viszont bizonyos, hogy a királyi gárda jelenlegi szakmai irányítója, Juan Ramón López Caro csak a bajnoki szezonzárásig marad posztján, igaz - amint azt az elnök ígérte - el nem küldik, hanem valamilyen munkát a klubon belül keresnek neki.

Martin azt is világossá tette, hogy az új vezetőedző elődjénél sokkal gyakorlottabb és fajsúlyosabb személyiség lesz, jóllehet Caróról is elismeréssel beszélt, mondván: "mindent megtett, ami tőle tellett, valószínűleg beviszi a második helyre a csapatot, nagy edző, akinek azonban több tapasztalatra van szüksége".

"Az új tréner erőteljesebb lesz és alapvető szerepet fog játszani a csapatszerkezet kialakításában - fogalmazott az elnök, hozzáfűzve: - Az nem megy, hogy az edző az egyik, a klub pedig a másik irányba húz..."

Az eddig közszájon forgó, híresebbnél híresebb potenciális jelöltek közül négyen már kiestek: Carlo Ancelotti (AC Milan), Arsene Wenger (Arsenal), Rafael Benítez (Liverpool) és Fabio Capello (Juventus), ők minden jel szerint maradnak mostani klubjuknál. Változatlanul vezető helyen tartja magát viszont a lehetséges Real-edzők sorában Vicente del Bosque, a madridiak ex-mestere, közszájon forog továbbá a nevük a Real egykori olyan játékoskiválóságainak is, mint a német Bernd Schuster és a mexikói Hugo Sanchez, de számításba jön az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjáról az idei vb után távozó svéd Sven-Göran Eriksson is.

A találgatásokra, hogy mégis ki lehet a befutó, a nagy hatalmú és felettébb öntudatos elnök szerepétől a jelek szerint nem idegenkedő Martin ezt válaszolta: "Az emberek azt beszélnek, amit akarnak. Az elnök viszont én vagyok, mivel engem óhajtottak, hogy én legyek az. Ezért köszönetet is mondtam, ám de szabad kezet kaptam, s a döntéseket én magam hozom meg."