Társoldalunk:

Izgalmas végjátékot ígérnek a topligák

2006.03.24. 12:55

Szakemberek egybehangzó véleménye szerint a Barcelonától már senki nem veheti el a spanyol bajnoki címet. A katalánok kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt 12 ponttal vezetik a Primeria Divisiónt, és szombati Málaga elleni mérkőzésen szinte biztos, hogy begyűjtik a három pontot. A hétkőzi fordulóban szerzett duplájával Samuel Eto'o idén már 22, összeségében 101 spanyol bajnoki gólnál jár, vezérletével a Barca karnyújtásnyira van a klub történetének 18. bajnoki címétől.

Az idei év meglepetéscsapata az Osasuna, a hétközi, Real Sociedad elleni sikerével a tabella második helyére ugrott, és ezúttal Bilbaóban vendégszerepel.

A Real Madrid, amely a legutóbbi három bajnoki találkozóját döntetlennel zárta, hazai környezetben kísérelheti meg a három pont begyűjtését. A vártnál lényegesen gyengébb játéka miatt rengeteget kritizált alakulat 320 perces gólcsendjének Ronaldo vetett végett szerdán, ám ez is csak a pontmentésre volt elég Zaragozában. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy a fővárosiak végleg lemondtak a bajnoki címről. "Az első hely megszerzése már lehetetlen. Legyünk őszinték: jelenleg óriási különbség van a Barca és a mi játékunk között, hiszen ők egyszerűen lenyűgözőek. Nekünk már csak a második hely lehet a célunk" - mondta a Madrid 19 éves védője, Sergio Ramos.

Az ötödik helyen álló, UEFA-kupában még érdekelt Sevilla a negyedik pozíciót elfoglaló Valenciát fogadja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK