Vágólapra másolva!
A hajrába értek a nyugat-európai bajnokságok, így most már nem nagyon hibázhatnak a csapatok, ha jövőre a Bajnokok Ligájában vagy az UEFA-kupában szeretnének indulni. A bajnoki cím sorsa a legtöbb helyen már eldőlt, de rangadókból azért nem lesz hiány. Az angoloknál a Liverpool-Everton derbit mindig nagy várakozások előzik meg, Olaszországban a Juventus-Roma és a Milan-Fiorentina meccsek tartják lázban a focikedvelőket. A németeknél a Hamburg-Dortmund találkozó akár a bajnoki cím sorsát is eldöntheti, míg a spanyol bajnokságban a második helyért várható óriási harc.

A 27. fordulót rendezik hétvégén a Bundesligában, ahol a listavezető Bayern München a kiesés elől menekülő Duisburghoz látogat. A bajoroknál újra a kezdőben lehet a nemrég bundaügybe keveredett Bastian Schweinsteiger és a mostanában nem igazán brillírozó Roy Makaay.

A forduló legérdekesebb mérkőzése minden bizonnyal a második Hamburg és a nyolcadik Dortmund összecsapása lesz. A HSV 1997 óta nem tudta legyőzni otthon a Borussiát, ráadásul a hazaiak nélkülözni kényszerülnek majd a cseh David Jarolimot és kameruni Thimothee Atoubát is. A mérkőzés mindkét csapatnak fontos, hiszen a Hamburg hat pont hátránnyal követi a Bayernt, míg a Borussia két pontra van az ötödik, még UEFA-kupa-indulást érő helytől.

"Magyar" csapatok is összecsapnak a szombati játéknapon: a Bódog Tamást foglalkoztató Mainz a Dárdai Pált a soraiban tudó Herthát fogadja. Az előző fordulóban Szabics Imre kezdőként léphetett pályára az 1. FC Kölnben, ám együttese így is vereséget szenvedett, s továbbra is sereghajtó, ezúttal pedig az Eintracht Frankfurtot látja vendégül. A frankfurtiak elkapták a fonalat, az előző fordulóban öt gólt lőttek a Dusiburgnak.

A Werder Bremennek is nagy szüksége van a három pontra, hiszen az előző fordulóban elszenvedett vereségük miatt a brémaiak lecsúsztak a BL-szereplést érő harmadik helyről. A góllövőlistát vezető Klose és társai most a Hannover ellen javíthatnak.