Vágólapra másolva!
Az FC Liverpool nyerte meg a városi rangadót a vendég Everton ellen az angol labdarúgó Premier League 31. fordulójában.

A hétközi FA-kupa-negyeddöntőben a Birmingham Cityt 7-0-ra kiütő hazaiak - akik Steven Gerrard egy percen belül kapott két sárga lapja miatt a 18. perctől tíz emberrel játszottak - Phil Neville öngóljával jutottak előnyhöz, majd szünet után szépségdíjas találatokkal biztosították be a győzelmet.

A listavezető Chelsea az erősen tartalékos Manchester Cityt fogadta, és Drogba duplájával győzött 2-0-ra. Az elefáncsontparti csatár előbb Gudjohnsen passza után megforgatta a védőjét, és ballal a jobb felső sarokba lőtt, majd három perccel később kézzel vette le a labdát 6 méterre a City kapujától, de a bíró nem sípolt, és Drogba nem hibázta el a ziccert.

Distin, a manchesteriek kapitánya a szünetben reklamált Styles sporttársnál, aki kiállította a vendégjátékost, így a második félidőben 10 ember ellen játszhatott a Chelsea, de Mourinho fiai nem törték össze magukat az újabb gólért, a három pont már zsebben volt.

Az Aston Villa és a Fulham eseménytelen mérkőzésen megosztozott a pontokon, és így mindkét gárda maradt az alsó régiókban, a sereghajtó Sunderlandnek esélye sincs elmozdulni az utolsó helyről, a Blackburn ellenben nagy harcban van a nemzetközi kupát érő pozícióért, ennek megfelelően a Rovers sikerrel zárta a sunderlandi kirándulást.

A West Ham Reo-Coker 90. percben szerzett találatával verte a Wigant, a Portsmouth-Arsenal találkozót pedig elhalasztották, mert a nagy esőzés miatt a Fratton Park talaja alkalmatlan volt a játékra.

Ami a másodosztályt illeti: fennállásának 135 éves történetében először jutott fel az angol labdarúgó Premier League-be a Reading FC. A Londontól 50 km-re fekvő város csapata 6 fordulóval a másodosztályú küzdelmek vége előtt már biztos, hogy az élvonalat jelentő első két hely valamelyikén végez. A League Championship listavezetője eddig idénybeli 40 bajnokijából 27-et megnyert, és csupán kettőt veszített el.

Premier League, 31. forduló
Liverpool - Everton 3-1 (1-0)
gól:
P. Neville (45., öngól), Luis Garcia (47.), Kewell (84.), illetve Cahill (61.)
piros lap: Gerrard (18.), illetve Van der Meyde (74.)

Aston Villa - Fulham 0-0

Chelsea - Manchester City 2-0 (2-0)
gól: Drogba (29., 32.)
piros lap: Distin (45., Manchester City)

Sunderland - Blackburn Rovers 0-1 (0-1)
gól: Reid (14.)

Wigan - West Ham 1-2 (1-0)
gól: McCulloch (45.), illetve Harewood (51.), Reo-Coker (90.)

Portsmouth - Arsenal elhalasztva

[origo] / (MTI)

Gera újra játszhat, Liverpoolban derbi lesz/sport/focivilag/20060324izgalmas.html?pIdx=2