Vágólapra másolva!
Az éllovas Újpest hazai pályán 2-1-re legyőzte a címvédő Debrecent a labdarúgó Borsodi liga 20. fordulójának zárómérkőzésén.

Borsodi liga 20. forduló:
Újpest FC - DVSC AVE-Ásványvíz 2-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 5122 néző
vezette: Szabó Zs.
Újpest: Vlaszák - Vermes (Lettrich, 70.), Vaskó, Vanczák, Fütz - Kovács Z., Erős K., Hullám (Freud, 80.), Tóth N. - Rajczi, Tisza (Sándor, 63.)
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Máté, Szatmári - Nikolov - Dombi (Madar, a szünetben), Sándor T., Halmosi (Brnovic, 76.) - Sidibe, Bogdanovic (Ferenczi, 85.)
gól: Máté (39. - öngól), Kovács Z. (91.) illetve Nikolov (62.)
sárga lap: Rajczi (44.), Vaskó (63.), illetve Máté (1.), Nikolov (30.), Csernyánszki (52.), Szatmári (61.), Halmosi (70.), Bernáth (73.)

7. perc: Hullám indította a jobb oldalon felfutó Tiszát, aki egy esernyő csellel átjátszotta Szatmárit, majd 10 méterről a rövid sarkot vette célba, Csernyánszki lábbal hárított.

9. perc: Halmosi a 16-os bal oldaláról Bogdanovichoz passzolt vissza, aki 13 méterről lőtt, Vlaszák védte a léc alá tartó labdát.

39. perc: Tóth Norbert jobb oldali szögletét követően az előre húzódó Vanczák hat méterről fejelt kapura, Csernyánszki hatalmas bravúrt mutatott be, majd Rajczi csapott rá a labdára, megpróbálta becsúszva a kapuba kotorni, de az végül is az egyik védőről, Mátéról pattant a gólvonalon túlra. Öngól (1-0).

52. perc: Tóth Norbert jobb oldali beadása után Csernyánszki éppen a 11-es pontnál álló Tiszához ütötte a labdát, aki egy cselt követően lőtt, de a gólvonalon álló Máté ezúttal mentett.

60. perc: Sidibe könnyedén futotta le Vaskót a bal oldalon, majd az ötösön érkező Bogdanovichoz centerezett, aki hatalmas helyzetben fölé lőtt.

62. perc: Bogdanovic robogott el a jobb oldalon, remekül adott be, Nikolov pedig négy méterről a hosszú sarok felé fejelt, Vlaszák csak beleérni tudott a labdába, hárítania nem sikerült (1-1).

73. perc: Halmosi nagy hibája révén a frissen beállt Lettrich találta magát gólhelyzetben, hét méterről azonban a kapusba lőtt.

88. perc: Tóth Norbert 22 méteres szabadrúgását Csernyánszki óriási bravúrral tornázta szögletre.

91. perc: Füzi ment el a bal oldalon, majd nagyszerűen tekert középre, Kovács Zoltán pedig bevetődve, öt méterről a kapu közepébe fejelt (2-1).

Nagy iramban és jó játékkal indult a szezon mérkőzésének kikiáltott találkozó, és úgy tűnt, hogy a futballisták megpróbálnak rászolgálni a megelőlegezett bizalomra. Az első félidő számos szépen kidolgozott helyzetet hozott, a lila-fehér vezetés mégis egy kavarodás közepette, öngólból született meg.

A szünet után a Debrecen ragadta magához a kezdeményezést, és több ígéretes próbálkozás után egyenlített is. A hajrában mindkét gárda nagy erőtartalékokat mozgósított a győzelem érdekében, a szerencse végül az Újpest mellé állt, amely Kovács Zoltán pazar csukafejesének köszönhetően otthon tartotta a három pontot.