Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának zárómérkőzésén a West Bromwich Albion hiába vezetett sokáig a Tottenham Hotspur otthonában, a londoniak végül Robbie Keane duplájával fordítottak, és otthon tartották a három pontot. Hosszú sérülése után visszatért Gera Zoltán, aki a 85. percben állt be a West Bromwichba.

Meglepetésre a kezdeti ismerkedés után a WBA szerzett vezetést a White Hart Lane-en, Greening szabadrúgása után Davies előzte meg Dawsont, és 6 méterről a bal sarokba csúsztatott. A gól után beleerősített a Tottenham, de Kuszczak kétszer is bravúrral védett, előbb Defoe bombáját piszkálta ki a léc alól, majd Lennon löketét tolta szögletre.

A második félidő elején Jenas lövése kerülte el centikkel a vendégek kapuját, a másik oldalon Kanu próbálkozott távolról, de Robinsonnak nem kellett közbeavatkoznia. Aztán a 60. percben beszállt a húzódása miatt csak a kispadon kezdő Mido, és az egyiptomi csatár egyből helyzetbe került, ám ballal a bal kapufa mellé gurított éles szögből.

A 68. percben Robbie Keane már jobban célzott, egy szépen felépített támadás végén Carrick passzolt az ír támadóhoz, aki ballal szenzációsan emelte át Kuszczakot. A 85. percben eljött a rég várt pillanat, Gera Zoltán ismét pályára lépett, Ellington helyére küldte be Bryan Robson.

Forrás: EPA
A csereként pályára lépő Mido csak helyzetig jutott

A 89. percben az addig remeklő Kuszczak óriásit hibázott, rosszul vett át egy hazagurított labdát, amit aztán a becsúszó Defoe lábára lőtt, a magasan felpörgő labda a gyorsan felpattanó Spurs-csatár elé került, mire a WBA-kapusa lerántotta őt, így jogos tizenegyeshez jutottak a hazaiak, és Kuszczak örülhetett, hogy megúszta sárga lappal.

A büntetőt Keane végezte el, és jobbal a jobb felső sarokba lőtt, Kuszczak ugyan az irányt eltalálta, de nem védhetett, ilyen a kapussors, 89 perc remeklés után egy pillanat alatt lerontotta az addigi teljesítményét, és ezzel elúszott a pontszerzés lehetősége, bár Gera fejese még borzolta a hazai drukkerek idegeit, de egy védőről Robinson kezébe pattant.

Premier League, 31. forduló:
Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion 2-1 (0-1)
White Hart Lane, 36 152 néző
v.: C. Foy
Tottenham: P. Robinson - Kelly (Mido, 59.), Dawson, L. King, Lee, Lennon (Tainio, 89.), Jenas, Carrick, Davids (D. Murphy, 85.), Defoe, Rob. Keane.
West Brom: Kuszczak - Albrechtsen, Watson, C. Davies, P. Robinson, Greening, Wallwork, Johnson, Kozak (Inamoto, 63.), Ellington (Gera, 85.), Kanu (K. Campbell, 82.)
gól: Rob. Keane (68., 89., a másodikat 11-esből), illetve C. Davies (21.)