Vágólapra másolva!
Szerdán újabb két negyeddöntős párharc első mérkőzéseivel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája: az olasz Internazionale a spanyol Villarrealt fogadja, míg a másik milánói együttes, az AC Milan a francia Olympique Lyonhoz utazik.

A Bajnokok Ligája két szerdai negyeddöntőjében mindkét milánói együttes pályára lép, azonban a sorsolás megkímélte az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA) attól, hogy ismét módosítson a programon: az FC Internazionale kezd otthon, a spanyol Villarreal CF ellenében, míg az AC Milan az Olympique Lyon vendége lesz.

Mindkét párban inkább az olasz együttes számít esélyesnek, és különösen igaz ez az FC Internazionaléra, hiszen a fekete-kékek ellenfele egy olyan gárda lesz, amely most szerepel először a legrangosabb európai kupában, sőt, a nemzetközi porondon is csak pár évvel ezelőtt debütált. A spanyol Villarreal CF ehhez képest kiválóan teljesít, hiszen máris a legjobb nyolc között van a BL-ben, és innentől kezdve már minden további jó eredmény jutalom a klub számára.

A Sárga Tengeralattjáró becenévre hallgató egyesületnek nem lesz könnyű dolga a Giuseppe Meazza stadionban, hiszen három alapembere is hiányzik majd eltiltás miatt: a balhátvéd Rodolfo Arruabarrena, valamint a középpályás Josico és Alessio Tacchinardi is a harmadik sárga lapját gyűjtötte be az előző mérkőzésen.

Különösen Tacchinardi hiánya fájó, elvégre az olasz játékos jól ismeri a talján labdarúgást, korábban a Juventus FC színeiben vívott késhegyre menő párviadalokat az Interrel. Arruabarrénát honfitársa, a sérüléséből felépült Juan Pablo Sorín pótolhatja, és könnyen elképzelhető, hogy a védekező középpályás posztját az alaphelyzetben védő bolíviai José Manuel Pena kapja majd meg.

A másik oldalon nincsen eltiltott, akad viszont sérült a portugál középpályás, Luis Figo személyében, így aztán a trénernek, Roberto Mancininek kissé fel kell forgatnia megszokott együttesét. Kérdés, hogy melyik megoldást választja: a jobbhátvéd Javier Zanettit tolja fel a középpályára (ez esetben Iván Córdoba szerepelhet a hátsó alakzatban), vagy az általában a középpálya bal oldalán futballozó Dejan Stankovicot vezényli át a jobb szélre (így a bal oldalon a brazil César vagy az argentin Kily González futballozhat).

A csatársorban a jelek szerint Mancini továbbra is bízik az utóbbi időben gyenge formában lévő Adrianóban, azt viszont valószínűleg csak az utolsó pillanatban dönti el, hogy a nigériai Obafemi Martins, vagy uruguayi Álvaro Recoba legyen a partnere. A meccset egyébként kis túlzással akár a Libertadores-kupában is rendezhetnék: könnyen megtörténhet, hogy a két kezdő tizenegyben 14 latin-amerikai focista lesz...

A várható kezdőcsapatok:
Internazionale: Toldo - Cordoba, Samuel, Materazzi, Cesa - J. Zanetti, Cambiasso, Veron, Stankovic - Recoba, Adriano
Villarreal: Viera - Javi Venta, Rodriguez, Quique Alvarez, Pena - Sorín, Riquelme, Senna, Font - Forlán, José Mari