Vágólapra másolva!
A futsal NB I 18. fordulójában nagy meglepetésre a Berettyóújfalu otthonában 4-3-ra kikapott az Aramis, így a címvédő akár még le is maradhat a rájátszásról, hiszen a negyedik Cső-Montage és az ötödik Rubeola remek formában van. Előbbi a miskolci Berek-Roládnak lőtt tucatnyi gólt, míg utóbbi Siklóson diadalmaskodott 9-2-re. A Szentes élen maradt, miután nagy csatában 3-2-re legyűrte a Kanárik csapatát, a második Gödöllő pedig Szegeden nyert - némiképp nehezen - két góllal. Az utolsó négy fordulóban hallatlanul izgalmas hajrára van kilátás.

Úgy tűnik, igazán érdekfeszítő lesz az NB I alapszakaszának az utolsó négy fordulója.
Az első két helyezett, a Legrand-Szentes és a Gödöllői Futsal Klub valószínűleg bejut a rájátszásba (az első négy helyezett kvalifikálja magát), de ugyanez még nem mondható el a bajnokcsapatról, a Colorspectrum Aramisról, amely eddig 37 pontot szerzett. A Cső-Montage, a Rubeola FC Csömör 34 ponttal áll, és ennyi egysége lehet a Kanárik csapatának is, ha szerdán nyer a korábbról elhalasztott találkozóján.

Vegyük sorba a 3-6. helyezett csapatok soron következő ellenfeleit:
Colorspectrum Aramis - 37 pont
ellenfelek:
V-Dupont FC - otthon
Fortuna-Sirokkó FC - idegenben
Berek-Rolád Miskolc - idegenben
Rubeola FC Csömör - otthon

Az első három mérkőzést a papírforma szerint hoznia kell a címvédőnek, bár mindegyik csapat a kiesés elkerüléséért vív élet-halál harcot, így biztosan nem fogja könnyen adni a bőrét. Az utolsó alapszakaszbeli fordulóban viszont örökrangadó vár a budafokiakra, ami mindig háromesélyes.

Cső-Montage BFC - 34 pont
ellenfelek:
Legrand-Szentes - otthon
Első Beton Szeged - idegenben
Jövőkép-Siklós - otthon
MVFC-Berettyóújfalu - idegenben

Hatalmas hajrát nyitottak Jávorék, így önbizalommal várhatják a folytatást is. A négy csapat közül azonban a Cső-Montage-nak a legrosszabb a sorsolása, hiszen három olyan mérkőzés is vár rá, amelyen nagyon könnyű két vagy akár három pontot is elhullajtani.

Rubeola FC Csömör - 34 pont
ellenfelek:
MVFC-Berettyóújfalu - otthon
V-Dupont FC - idegenben
Fortuna-Sirokkó FC - otthon
Colorspectrum Aramis - idegenben

A téli nagy veszteségek ellenére szépen gyűjtögetik a pontjaikat a csömöriek. Amennyiben sikerrel veszik a hétfői mérkőzésüket az MVFC ellen, akkor nagyon közel kerülhetnek a négy közé jutáshoz. A Dupont és a Fortuna elleni kötelező győzelmek után pedig nem mindennapi mérkőzés lesz Budafokon, ahol az Aramis fogadja majd a Rubeolát.

Kanárik - 31 pont (17 meccs)
ellenfelek:
Első Beton Szeged - otthon
Jövőkép-Siklós - idegenben
MVFC-Berettyóújfalu - otthon
V-Dupont FC - idegenben

Nagy előnyt herdáltak el a Kanárik legutóbbi két vereségükkel. Szerdán nagy csoda lenne, ha nem nyernének hazai pályán a Berek-Rolád ellen, ha hozzák a meccset, nekik is 34 pontjuk lesz. Ezt követően két erős ellenféllel is otthon játszik az együttes, és ez nagy előny. Tudása alapján a gárdának meg kellene nyernie mindegyik mérkőzést, de idén már rengetegszer borult a papírforma.

Könnyen előfordulhat, hogy gólkülönbség dönti el, melyik csapatok jutnak be a rájátszásba. A Colorspectrum Aramis gólkülönbség 41 (96 lőtt, 55 kapott), a Cső-Montage-é 56 (115-59), a Rubeola FC Csömöré 33 (105-72), míg a Kanáriké 44 (117-73). Jelen állás szerint a Cső-Montage helyzete a legkedvezőbb és a Rubeola FC Csömör van a leginkább lemaradva, ám a futsalban nem ritka a 8-10 (vagy még több) gólos győzelem, így a két csapat közötti 23-as különbség még nagyon sokat változhat az utolsó fordulóig.

Forrás: [origo]

Futsal NB I, 18. forduló:
Jövőkép-Siklós - Rubeola FC Csömör 2-9 (0-5)
Siklós, Városi Sportcsarnok, 100 néző
v.: Nagy László, Nagy Károly, Szerényi Orsolya
Siklós: Erdei - Nagy A., Kutyáncsányin, Vida, Kolompár. Csere: Telek, Witredi, Szabó Zs., Büte, Demhardt. Edző: Szabó Mihály.
Rubeola: Ulviczki - Somogyi K., Győrfi, Tábori, Veres. Csere: Németh P., Molnár Z., Vrana, Vég, Barna, Kovács G. Játékosedző: Somogyi Krisztián.
gól: Molnár Z. (4), Németh P., Barna, Tábori, Vrana, Vida (öngól), illetve Nagy A., Witredi
szabálytalanságok: 6/4, illetve 2/5
sárga lap: Witredi, illetve Vég

MVFC-Berettyóújfalu - Colorspectrum Aramis 4-3 (2-2)
Berettyóújfalu, Kabos Endre Sportcsarnok, 600 néző
v.: dr. Hegyi Péter, Rischák Károly, Ifj. Kormányos Gábor
Berettyóújfalu: Moga Flavius - Trencsényi, Tamás, Turzó, Kolompár. Csere: Szűcs, Nagy Tamás., Nagy I., Nagy Tibor, Lovas, Tóháti, Lovász. Edző: Mezei József.
Aramis: Komáromi - Frank T., Camin, Kőrösi, Szabó Z. Csere: Csernai, Mészáros, Mersich, Sivák, Fogarasi, Munkácsi, Solymos. Edző: Soós Ferenc.
gól: Tamás, Szűcs, Nagy I., Kolompár, illetve Camin, Mészáros, Kőrösi
szabálytalanságok: 2/3, illetve 3/3

V-Dupont FC - Fortuna-Sirokkó FC 3-7 (2-0)
Budakalász, Sportcsarnok, 100 néző
v.: Berta László, Török Károly, Strehó Sándor
V-Dupont: Pátrovics - Bódog, Schütt, László, Varga B. Csere: Oszfolk, Huszár, Kozák. Edző: Berecz Gábor.
Fortuna: Veres - Virág, Horváth T., Fekete, Lukács B. Csere: Kovács L., Lengyel, Kun, Moll, Németh A., Takács A., Fülöp. Edző: Németh Péter.
gól: Huszár (2), Schütt, illetve Lukács B., Németh A., Fekete, Virág, Horváth T., Fülöp (öngól)
szabálytalanságok: 3/6, illetve 4/4
sárga lap: Bódog, illetve Lengyel, Fekete, Horváth T.

Legrand-Szentes - Kanárik 3-2 (1-1)
Szentes, dr. Papp László Sportcsarnok, 400 néző
v.: Kömpf Gyula, Solymosi András, Nyekita János
Szentes: Bíró - Varga R., Tóth Cs., Kis K., Geleta. Csere: Jernei, Koncz, Szabó Á., Ábel, Kerepeczky, Kovács K. Játékosedző: Koncz Zsolt.
Kanárik: Haffner - Simon P., Kovacsics, Biczi G., Tóth S. Csere: Lukács Á., Tősér, Vörös I., Hamar, Druskóczi. Edző: Wachutka Zoltán.
gól: Geleta (2), Kerepeczky, illetve Vörös I., Kovacsics
szabálytalanságok: 3/4, illetve 5/5
sárga lap: Koncz, Kovács K., illetve Tóth S., Biczi G.

Első Beton Szeged - Gödöllői Futsal Klub 6-8 (2-4)
Szeged, Új Szegedi Sportcsarnok, 200 néző
v.: Forgács Ákos, Ember Tibor, Vámos Tamás
Szeged: Halász - Németh L., Szentágotai, Csúri, Vastag. Csere: Tihanyi, Kovács P., Puskás, K.Tóth, Rácz, Juhász I., Bullás. Edző: Szabó Zsolt.
Gödöllő: Ács - Szente, Simonyi, Takó, Gyurcsányi. Csere: Tóth Gy., Tóth Sz., Jackes, Lódi, Hajossy, Madarász, Berkes. Edző: Kis János.
gól: Rácz (2), Kovács P., Juhász I., Csúri, K. Tóth, illetve Berkes (2), Gyurcsányi (2), Szente, Lódi, Simonyi, Tóth Sz.
szabálytalanságok: 5/3, illetve 4/3
sárga lap: K. Tóth

Cső-Montage BFC - Berek-Rolád Miskolc 12-1 (5-0)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, 100 néző
v.: Albert István, Iványi Zoltán, Dobó Gábor
Cső-Montage: Reveland - Tóth M., Mezőfalvi I., Jenei, Nyáry. Csere: Szalay, Szentjobbi, Somogyi G., Mezőfalvi II., Erdős, Horváth Zs., Márkus. Edző: Jávor István.
Miskolc: Valkányi - Lénárt, Illés, Monyók, Vicickó. Csere: Mitterpach, Gacsal, Pap. Edző: Kolencsik Imre.
gól: Szentjobbi (3), Tóth M. (3), Mezőfalvi II. (2), Jenei (2), Somogyi G., Nyáry, illetve Monyók
szabálytalanságok: 5/2, illetve 3/5
sárga lap: Szentjobbi, illetve Monyók, Mitterpach.