Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus módosított korábbi állításán, és kijelentette, mégsem családi okok miatt hagyta el a brazil Atlético Paranaense labdarúgócsapatát.

"Nem voltak magánéletbeli gondjaim, Brazíliában voltak olyan dolgok, amelyek nem tetszettek" - mondta a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya. "A munkám szakmai részével nem volt gond, jól megértettem magam a játékosokkal, remekül lehetett velük dolgozni, a környezetemben azonban nem működött minden úgy, ahogy kellett volna, de többet erről nem szeretnék mondani. A történtek ellenére hasznos tapasztalatokkal lettem gazdagabb."

A német szakember február 1-jén győzelemmel mutatkozott be új csapata kispadján. A bajnokságban később is veretlen maradt együttesével, március 10-én azonban a játékvezető megsértése miatt 30 napos eltiltással büntették. Végül március 17-én elhagyta a Paranaense csapatát, utódja Givanildo Oliveira lett.

A brazil klub lapértesülések szerint jogi lépéseket helyezett kilátásba a szerződését egyoldalúan felbontó trénerrel szemben. "Miért perelnének? Csak olyan pénzt vettem fel, amelyért megdolgoztam, a csapat az irányításommal nem kapott ki, a munkámat a legjobb tudásom szerint végeztem" - jelentette ki Matthäus.

A szakember a németországi világbajnokság végéig nem tervezi, hogy folytatja edzői munkáját, a vb alatt pedig az egyik televíziós társaság szakkommentátora lesz.