Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata nem szeretne pályára lépni április 9-én és 23-án, a parlamenti választások napján. Az erről szóló kérvényt a klub elnöksége eljuttatja a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) és a Ligához (MLL).

Az együttes közleménye szerint a játékosok és a szakmai stáb tagjai úgy érzik, hogy "az országgyűlési képviselő-választások napjaira kiírt bajnoki labdarúgó-mérkőzések megrendezése megnehezíti alkotmányos joguk, a választójog gyakorlását, egyszersmind megnehezíti a Ferencváros szurkolói számára is a szavazást. A csapattagok és a szurkolók közül ugyanis többen vidéken laknak, s a mérkőzések időpontja miatt nehezen tudnának idejében megérkezni a szavazóhelyekre."

A zöld-fehérek április 9-én 11.30-kor Győrben, 23-án pedig a Diósgyőr otthonában lépnének pályára a kiírás alapján, és most arra kérik az MLSZ-t, illetve az MLL-t, hogy egy nappal korábban játszhassák le a két találkozót. A csapat jelezte, hogy eddig mindig alkalmazkodott a televíziós közvetítések kívánalmaihoz még akkor is, ha például a két tétmérkőzés között nem telt el az európai szövetség által előírt 72 órás pihenőidő.

Az FTC elnöksége döntött arról is, hogy a vasárnap elhunyt Nagy Bélát, a klub krónikását saját halottjának tekinti.