Vágólapra másolva!
Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a technikai igazgatóval szemben támasztott elvárásokról egyeztetett a poszt egyik jelöltjével, az angol John Gregoryval.

"Egy hatéves, a reményeink szerint a 2012-es horvát-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságig tartó átfogó szakmai koncepció kidolgozásáról és az ezzel kapcsolatos irányító munkáról tárgyaltam az angol szakemberrel" - mondta Kisteleki István.

A MLSZ első embere hozzátette: olyan vezetőt keres a tisztségbe, aki kidolgozza a hazai labdarúgás fejlesztésének stratégiai tervét és levezényli annak végrehajtását. Munkája során természetesen szorosan együttműködik az A válogatott szövetségi kapitányával, valamennyi korosztályos együttes szakvezetőjével és minden szövetségi edzővel, de az önállóan tevékenykedő edzők nem lesznek a beosztottjai.

"Az a célunk a technikai igazgató kinevezésével, hogy olyan szakmailag és pénzügyileg átlátható koncepciót dolgozzon ki, amelyet nyugodt szívvel letehetünk az utánpótlás-nevelést finanszírozó állam asztalára" - jelentette ki Kisteleki. "A technikai igazgató feladata, hogy segítsen kialakítani a fejlett futballkultúrájú országok mintájára létrehozandó akadémiákat."

Kisteleki a hétfői megbeszélés eredményéről annyit mondott, hogy Gregory megismerte a pozíció betöltőjével szemben támasztott követelményeket, s ennek ismeretében kerülhet sor az újabb egyeztetésekre. Az MLSZ elnöke áprilisban találkozik egy másik kiszemeltjével, Bölöni Lászlóval is.