Vágólapra másolva!
A Francia Hivatásos Labdarúgóliga (LPF)  egy-egy pont levonással büntette a Paris St. Germain és az Olympique Marseille csapatát.

A marseille-iek március 5-én biztonsági okokra hivatkozva csak a B csapatukat küldték el a párizsiak elleni bajnokira. A találkozó gól nélküli döntetlennel végződött, az LPF döntése értelmében az itt szerzett egy-egy pontot vonták le a két együttestől.

Az indoklás szerint a két klub a találkozót megelőző nyilatkozatháborúval és egymás provokálásával rengeteget ártott a francia labdarúgás nemzetközi hírének. Az elsőfokú határozat ismeretében mindkét klub bejelentett, hogy nem fogadják el azt.

Az LPF június 30-ig a fővárosiak és a marseille-iek elnökét, Pierre Blayau-t és Pape Dioufot is eltiltotta, mert nem akadályozták meg időben a vita elfajulását. Az egyesületeknek ezenkívül június végéig írásos garanciát kell vállalniuk arra, hogy hasonló esetre a jövőben nem lesz példa, ellenkező esetben az LPF zártkapus mérkőzések rendezését írja elő a PSG és az OM számára.