Vágólapra másolva!
A Primera División 32. fordulójában a Valencia idegenben verte a Celta Vigót, a Real Madrid viszont csak 1-1-et ért el a Real Sociedad ellen, így a két csapat helyet cserélt a táblázaton, és a Turia-partiak léptek előre a második helyre, köszönhetően a jobb egymás elleni mérlegnek.

A Real jól kezdte a Sociedad elleni találkozót, és a 26. percben az elmúlt három mérkőzésen eredményes Ronaldo villant, a brazil Zidane szabadrúgását lőtte kapásból a jobb alsóba 12 méterről.

Pár perc múlva duplázhatott volna a 2002-es vb gólkirálya, Robinho beadása után azonban bevetődve a jobb kapufát találta el, majd "pókfocizva" fölé emelte a labdát. A vendégek is felbátorodtak, és Casillasnak több ízben bravúrt kellett bemutatnia.

A 62. percig állta a sarat a Real kapusa, akkor azonban óriásit hibázott, Xabi Prieto beadását simán foghatta volna, ehelyett maga elé ütötte, a lesipuskás Mark González pedig élt a lehetőséggel, és a hálóba gurított. A folytatásban már nem tudott igazán felpörögni a madridi gárda, így maradt az 1-1.

A Valencia kihasználta a fővárosiak botlását, és Angulo góljával elhozta a pontokat a Celta Vigo otthonából, a győztes gólnál Regueiro visszagurítását zúzta be 19 méterről a vendégek támadója, igaz, Pinto kapus sem állt a helyzet magaslatán.

A Málaga lassan minden esélyét elveszti, hogy jövőre is az első osztályban induljon, miután odahaza szenvedett vereséget a Getafetól, a mindent eldöntő gólt a 94. percben szerezte Paunovic. A Cádiz is a végjátékot szúrta el a Betis ellen, pedig Szendrei József egykori csapatának életbevágó lett volna a győzelem.

Primera División, 32. forduló:
Real Madrid - Real Sociedad 1-1 (1-0)
gól:
Ronaldo (26.), illetve M. González (62.)
piros lap: Guti (87., Real Madrid)

Málaga - Getafe 1-2 (0-1)
gól: Counago (50.), illetve Paunovic (19., 94.)
kiállítva: Sanz (85., Málaga)

Cádiz - Real Betis 1-1 (0-0)
gól:
Lucas Lobos (69., 11-esből), illetve Joaquin (89.)

Celta Vigo - Valencia 0-1 (0-1)
gól:
Angulo (29.)

A Barcelona karnyújtásnyira a bajnoki címtőlhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20060407muarsenal.html?pIdx=3