Vágólapra másolva!
Kedden délelőtt Budapesten a Gera Zoltán részvételével tartott sajtótájékoztatón levetítették azt a reklámfilmet, mely kétségkívül nevezhető meghökkentőnek és szenzációsnak. A West Brom magyar játékosa igazi világsztárok között szerepel, akik ráadásul valamennyien világbajnoki résztvevők. Minderre úgy kerülhetett sor, hogy Gera Zoltánt újra beválogatták a Pepsi álomcsapatába.

Az egy évvel ezelőtt megkötött reklámszerződés meghosszabbításáról a közelmúltban írt alá megállapodást a világcég és a legismertebb aktív magyar labdarúgó ügyeit intéző Careers Management Group, valamint Gera Zoltán. A magyar válogatott kapitányát a Pepsi sztárcsapatának tagjaként olyan prominens futballistákkal láthatjuk ismét együtt, mint Ronaldinho, David Beckham, Roberto Carlos, Frank Lampard vagy Thierry Henry.

"Nem csak folytatjuk az egy éve elindult együttműködést, hanem a korábbinál szorosabbra fűzzük azt. Zoli a hirdetéseinken és termékcímkéinken kívül többek között feltűnik egy világsztárokkal forgatott reklámfilmben is. A futballvilág kiemelkedő egyéniségeivel, legnagyobb példaképeivel dolgozunk együtt szerte a világon. Gera Zoltán az elmúlt években megmutatta, hogy a tehetség és a szorgalom miképpen tehet valakit példaképpé. Meggyőződésünk, hogy nagyon sok fiatal számára Gera Zoltán életútja és személyisége példaértékű, amely túlmutat a futball világán. Ezért hisszük, hogy Zoli tökéletesen testesíti meg cégünk 'Merj többet!' filozófiáját: ha valamit igazán akarsz, küzdelmek árán ugyan, de elérheted. Büszkék vagyunk arra, hogy Zolit is a Pepsi szupersztárjai között tudhatjuk!" - mondta Barta Zsolt, a Pepsi magyarországi kommunikációs vezetője.

A forgatási munkákra egy budapesti filmstúdióban került sor. A környezet, akár egy szuperprodukció esetében: hatalmas reflektorok, nagy létszámú stáb, sminkesek, szigorú forgatókönyv, centiméterre pontosan megtervezett mozdulatok a kamerák előtt.

"Aki ismer, az tudja, hogy nem szeretek reflektorfényben lenni, a kamerák, fotósok előtt pózolni pedig még kevésbé, de néha erre is szükség van" - mondta Gera Zoltán. "Ezúttal szerencsére nagyon könnyű dolgom volt, mert a fotózásnál és a forgatásnál is nagyon kedves, kellemes stábbal dolgozhattam együtt. Sokat nevettünk, és oldott volt a hangulat, de a legjobban annak örültem, hogy szinte mindent labdával kellett csinálnom. A film forgatókönyve olyan, hogy nem színészi játékot követelt, hanem csupán azt, hogy a labdával tudjak bánni. Azért elég fárasztó volt az egész, hiszen nagyon bonyolult volt a jelenetek felvétele. Centiméterre ki volt mérve hol lehet a fejem, a nyakam, a vállam, miközben mondjuk mellre vettem a labdát. Szóval nem volt egyszerű, de érdekes, új élményt jelentett, hiszen ilyesmit még nem csináltam soha."

Szükség is volt Gera Zoltán kitartására, hiszen a tökéletes végeredmény érdekében egy-egy jelenetet akár negyven-ötven alkalommal kellett rögzíteni. A forgatáson Gera Zoltán egy egyedi, nemzeti trikolorral díszített Pepsi-mezt viselt. Ebben a mezben szerepel a Pepsi reklámfilmjében, és ebben lesz látható a hirdetéseken is. A mindössze egyetlen példányban elkészült különleges relikviát Gera Zoltán és a Pepsi árverésre bocsátja, hogy az abból befolyt összeget jótékony célra ajánlja fel. A Pepsi az árverés bevételén felül, azzal megegyező értékben - legfeljebb egymillió forinttal - kiegészíti a támogatást.

A fődíj: Gera Zoltán

Gera Zoltán a hirdetések mellett főszerephez jut a Pepsi nyári nyereményakciójában is. A májusban induló fogyasztói promóció fődíja egy kétszemélyes angliai utazás lesz, ahol Gera Zoltán látja vendégül a nyerteseket.

"Nagyon sok levelet kapok magyarországi zurkolóktól, így tudom, hogy sokaknak álom egy Premier League-mérkőzés megtekintése. Örülök, hogy most néhány nyertesnek megvalósulhat ez az álma. Azt gondolom, hogy egy-egy angol bajnoki mérkőzés tényleg a labdarúgás ünnepe, szinte minden stadionban lenyűgöző a hangulat. Aki szereti a labdarúgást, az egy ilyen meccsen tökéletesen érzi magát" - mondta el Gera.

Barta Zsolt hozzátette, biztosak abban, hogy a feledhetetlen élményekkel teli utazás lehetősége tízezrek számára hozza meg a részvételi kedvet a Pepsi nyári nyereményjátékában. "A Pepsi hazai promócióinak nyertesei korábban 'csak' Beckhammel, Roberto Carlosszal vagy éppen Thierry Henryval találkozhattak személyesen. Örömteli, hogy immáron Magyarországnak is van olyan futballcsillaga, akivel személyesen találkozni legalább ekkora élményt jelent. Megtiszteltetés, hogy a Pepsi szervezheti meg ezt a különleges eseményt" - jegyezte meg a kommunikációs vezető.