Vágólapra másolva!

A kapusnak már a repülőtéren véde(kez)nie kellett

A román labdarúgásban nem sorozatunk tegnapi szereplője volt az egyetlen vezető, aki agresszívan viselkedett játékosával. Néhány éve a 18 éven aluli válogatott kapusa, Valentin Bors állítólag a szövetség egyik tagjától kapott pár rúgást a bukaresti repülőtéren, amikor kiderült, hogy otthon hagyta a jegyét.

A korosztályos nemzeti csapat éppen Jugoszláviába utazott volna, amikor kiderült, hogy az Otelul Galati tehetséges hálóőre otthon felejtette a bilétáját. A helyszínen lévő Nicolae Pantea, aki vezető tisztséget töltött be a Román Labdarúgó-szövetségben (a testület elnökének, Mircea Sandunak jó barátjaként), erre remek pedagógiai érzékről téve tanúbizonyságot üvöltözni kezdett a fiatal sráccal, majd, hogy szavait nyomatékosítsa, párat bele is rúgott az ifjú tehetségbe.

Ez már Borsnak is sok volt, aki erre fogta a bőröndjét, és elindult hazafelé, mondván, ő nem utazik el a csapattal. A tréner, Ion Dumitru hiába üvöltözött neki, hogy forduljon vissza, különben nagy büntetésre számíthat, a kapus rá sem hederített.

Mint kiderült, Dumitrunak lett igaza, hiszen a szövetség két évre (!) eltiltotta a játékost. Pantea mindenesetre tagadta, hogy megverte volna Borsot.

Ő így írta le az esetet: "Valóban a határán voltam annak, hogy megruházzam a hülyesége miatt, és tény, hogy mondtam valami nem éppen kedvezőt az édesanyjáról, és más sértéseket is hozzávágtam a fejéhez. Teljesen elveszítettem az önuralmamat, de nem rúgtam bele, csupán meglöktem."

Így mindjárt más...