Vágólapra másolva!
Az Arsenal a Highbury európai kupás "búcsúmeccsén" az elefántcsontparti Kolo Abib Touré találatával 1-0-ra győzött a spanyol Villarreal ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája második elődöntőjének első találkozóján.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:
Arsenal FC (angol) - Villarreal CF (spanyol) 1-0 (1-0)
London, Highbury, 38 500 néző
v.: Konrad Plautz (osztrák)
Arsenal: Lehmann - Eboué, Touré, Senderos, Flamini - Hleb (Bergkamp, 80.), Gilberto, Fabregas, Pires - Ljungberg (van Persie, 80.), Henry.
Villarreal: Barbosa - Venta, Alvarez, Arzo, Arruabarrena - Senna, Tacchinardi, Riquelme, Sorín (Josico, 73.) - Jose Mari (Franco, 55.), Forlán (Calleja, 94.).
gól: Toure (41.)
sárga lap: Arzo (3.), Riquelme (44.), Tacchinardi (59.), Franco (88.), Alvarez (89.)

4. perc: bal oldali hazai szabadrúgást követően, a Villarreal kapuja előtt kialakult nagy kavarodás során Touré lőtt 4 méterről, ám erőtlen próbálkozása mellé gurult.

8. perc: az előzőhöz hasonló szituáció után Gilberto Silva 8 méterről a földre fejelte a labdát, amely a kapu fölé pattanva hagyta el a játékteret.

10. perc: Fabregas bal oldali szögletét Senderos fejelte kevéssel mellé.

12. perc: góllá érett az Arsenal-fölény, Thierry Henry 9 méterről kapuba csavart lövését azonban les miatt érvénytelenítették. (A francia csatár talán pár centivel, de valóban előrébb volt a védőknél a passz idejében.)

20. perc: angol bedobás után, a balszélen Henry Ljungberg elé pördített, a svéd középpályás cimbalomszögből, 5 méterről tüzelt - oldalháló.

24. perc: Riquelme 25 méterről elvégzett, kapu közepe felé tartó szabadrúgását Lehmann másodjára tudta csak megkaparintani.

25. perc: Pires a 16-os bal sarkáról rászúrta, lökete másfél méterrel kerülte el a bal ficakot.

36. perc: Riquelme pazar, 15 méteres szöktetését - miután Touré elcsúszott - Forlán az alapvonal közeléből, balról középre gurította, de a védők végül felszabadítottak.

41. perc: Henry saját szöglete után megszerezte a labdát, majd egy fazonigazítás után Hlebet indította. A fehérorosz középpályás némi bal oldali vágta után az alapvonalról Touré lábára varázsolta a labdát, az Arsenal-bekk pedig 5 méterről, öt vendégjátékos gyűrűjéből sem hibázott (1-0).

Forrás: MTI

Ezúttal egy mókus játszotta el Jimmy Jump szerepét

48. perc: Gilberto Silva 22-ről kevéssel bombázott a bal felső sarok mellé.

57. perc: Eboué a büntetőterületen belül középre gurított, az érkező Henry pedig nem találta el jól a labdát, így a ziccerből elpuskázott lehetőség lett.

66. perc: Senna 24 méterről, ballal lőtt kapura, Lehmann - második próbálkozásra - hárított.

69. perc: szép Arsenal-összjáték után Gilberto Silva laposan, ám gyengén csavart 16 méterről Barbosa ölébe.

90. perc: bal oldali Arsenal-beadást követően Gilberto Silva csukafelelni akart, Toure kapásból lőtt volna, ám egyikőjük sem találta el a labdát.

94. perc: hazai pontrúgás után a legmagasabbra ugró Henry az ötösnél a csereként beállt Bergkamp felé fejelt, a holland elől azonban felszabadítottak a Villarreal-védők.

Az Arsenal az egész mérkőzés során többet birtokolta a labdát, és jóval több helyzetet alakított ki, mint spanyol riválisa. Az egygólos hazai siker után teljesen nyílt maradt a továbbjutás kérdése, ám az angoloknak kedvezhet, hogy a Villarreal nem tudott idegenben betalálni. Ez volt az utolsó európai kupamérkőzés a 38 500 férőhelyes Highburyben, ugyanis a londoni csapat a következő szezontól már egy új, 60 ezer néző befogadására alkalmas stadionban rendezi hazai meccseit.