Vágólapra másolva!
Két forduló van még hátra az angol labdarúgó-bajnokságból, és a West Bromwich Albionnak már csak matematikai esélye van a bennmaradásra. Természetes, hogy ilyenkor megindulnak a találgatások, hogy a csapat játékosai közül ki marad és ki távozik. Nincs ez másképp Gera Zoltán esetében sem, a magyar válogatott csapatkapitányát a Charlton Athletic szemelte ki.

A fansfc.com honlap szerint a Charltont irányító Alan Curbishley kívánsága, hogy a magyar középpályás Londonba tegye át a székhelyét Birminghamből. A The People szerint 1 millió fontot ajánlott a Charlton, hogy jövőre piros-fehér mezre cserélje a jelenlegi tengerészkék-fehér összeállítást Gera, aki hosszú sérülése után március 27-én a Tottenham ellen tért vissza.

Akkor még csak 5 perc jutott az Angliában "Magic Magyarként" aposztrofált játékosnak, aztán a Liverpool ellen már egy félidőt töltött a pályán, és a tudósítások, valamint edzője szerint is csapata legjobbja volt, annak ellenére, hogy a WBA 2-0-ra kikapott a BL-győztestől.

Az Aston Villa elleni birminghami derbin végigjátszotta a 90 percet a magyar légiós, de a megszerzett egy pont nem húzta ki a bajból Bryan Robson csapatát, igaz, így is többet ért, mint az Arsenal elleni 3-1-es vereség a Highburyben.

A Bolton elleni hazai pályán elért 0-0, valamint a Newcastle elleni háromgólos zakó könnyen azt jelentheti, hogy a Baggies becenevű gárda a következő szezont a másodosztályban kezdi. Hogy Gera Zoltán marad-e, avagy új klubban folytatja, az a közeljövőben kiderül.