Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa negyeddöntőjében a svájci Basel egyszer már megtapasztalhatta, hogyan lehet 3-0-s összesítésről kiesni a Middlesbrough-val szemben, az angol csapat ugyanezt a bravúrt megismételte a legjobb négy között a román Staeauával szemben is. A Boro 4-2-re győzött, s megérdemelten jutott a sorozat fináléjába, ahol ellenfele a hosszabbításban diadalmaskodó spanyol Sevilla lesz.

Eredmény, UEFA-kupa, elődöntő, visszavágó:
Middlesbrough (angol) - Steaua Bucuresti (román) 4-2 (1-2)
Riverside-stadion, 34 622 néző
v.: Lubos Michel (szlovák)
Middlesbrough: Jones - Riggott, Southgate (Maccarone, 26.), Queudrue, Parnaby - Rochemback, Boateng, Downing, Taylor (Yakubu, 55.) - Hasselbaink (Ehiogu, 90.), Viduka
Steaua: Carlos - Ogararu, Ghionea, Goian, Marin - Oprita (Baciu, 81.), Radoi, Lovin, Bostina (Nesu, 86.) - Dica, Iacob (Balan, 65.)
gól: Maccarone (33., 89), Viduka (64.), Riggott (73.), illetve Dica (16.), Goian (24.)
továbbjutott: a Middlesbrough 4-3-as összesítéssel

Az egy hete, Bukarestben elszenvedett 1-0-s vereség után majdnem 35 ezer néző látogatott ki a Riverside-stadionba, hogy kiszurkolja a kedvenceknek a továbbjutást. A negyeddöntőben egyszer már szívrohamot hozott az együttes a drukkerekre, mert a bázeli 2-0-s vereség után a visszavágón is hamar hátrányba került, ám végül elképesztő mérkőzésen 4-1-re nyert, s kiharcolta a továbbjutást.

Az első félidő felében a Middlesbrough-híveknek támadhatott is "déja vu-érzésük", a csapat ugyanis botrányosan nyitotta a meccset. Vagy inkább a Steauának jött össze minden: a 16. percben az első találkozón is megismert Dica villant, majd egy szögletet követően addig szerencsétlenkedett a hazai védelem - élén Jones kapussal -, amíg Goian 10 méterről a kapu közepébe helyezett.

0-2 után feléledt a hazai együttes, a csereként beálló Maccarone révén sikerült is a szépítés a félidőben.

A szünet után a 64. percben Viduka egyenlített, Downing beadására határozottabban érkezett, mint Carlos kapus, s a labda az üres kapuba hullott (2-2). A 73. percben ismét Downing jegyezhette a gólpasszt, baloldalról, éles szögből leadott lövését a Steaua hálóőre csak középre tudta paskolni, a lendületből az ötösre beeső Riggott pedig a kapuba kotorta (3-2).

A hajrában mindent megmozgatott a Boro, s ez eredményre is vezetett. Egy eladott labdát ismét Downing csavart középre balról, az érkező Maccarone pedig bevetődve védhetetlenül fejelt a kapu jobb oldalába (4-2).

Győzelmével a Middlesbrough kiharcolta az UEFA-kupa-döntőt, a klub története első nemzetközi fináléját vívhatja.

A másik ágon a spanyol Sevilla verekedte be magát a fináléba, miután a németországi gólnélküli döntetlent követően hazai pályán, hosszabbítás után 1-0-ra legyőzte a Schalke 04 csapatát.

A finálét május 10-én, Eindhovenben rendezik.

Eredmény, UEFA-kupa, elődöntő, visszavágó:
FC Sevilla (spanyol) - Schalke 04 (német) 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Sevilla, 46 ezer néző
v.: Massimo De Santis (olasz)
Sevilla: Palop - Daniel Alves, Aitor Ocio, Escudé, David - Maresca, Marti - Jesus Navas, Adriano (Puerta, 77.)- Luis Fabiano (Renato, 99.), Saviola (Makukula, 107.)
Schalke: F. Rost - Rafinha, Bordon, Rodriguez (Larsen, 82.), Kobiasvili - Poulsen - F. Ernst, Bajramovic (Varela, 62.)- Lincoln - Asamoah (Sand, 91.), Kuranyi
gól: Puerta (101.)
továbbjutott: a Sevilla 1-0-s összesítéssel