Vágólapra másolva!
Az angol és a spanyol bajnokság után a németeknél és az olaszoknál is végleg eldőlhet a bajnoki cím sorsa a hétvégén, a Bayern Münhen Kaiserslauternben, a Juventus pedig hazai pályán a Palermo ellen biztosíthatja be a címvédést. Persze a várható bajnokavatásokon kívül is bőven akadnak még izgalmak, hiszen a Premier League-ben az utolsó forduló dönt a BL-indulást jelentő helyekről, a Primera Divisiónban pedig egyebek mellett barcelonai derbire és Real Madrid-Villareal rangadóra is sor kerül.  

Az angol labdarúgó-bajnokság utolsó, 38. fordulójának gyakorlatilag csak két kérdése van: melyik csapat szerzi meg az automatikus Bajnokok Ligája-indulást jelentő második, és a még selejtezőt érő negyedik helyet. Az ezüstért a Manchester United és az FC Liverpool harcol: a Vörös Ördögök a Charlton Athletic együttesét látják vendégül, míg a Vörösök a fantasztikus hajrával bennmaradó Portsmouth otthonába látogatnak.

"Mindkét csapatnak fontos, hogy a második legyen, különösképpen a világbajnokság miatt, hiszen egy ilyen nagy torna után szükség van a pihenésre és nem lenne jó már a selejtezőkbe bekapcsolódni" - nyilatkozta a versenyfutásról Edwin van der Sar, a manchesteriek holland kapusa. Az Old Traffordon egy nagy búcsú szemtanúi is lehetnek majd a szurkolók, hiszen Alan Curbishley, a Charlton vezetőedzője tizenöt év után áll fel a kispadról.

A május 17-i BL-döntőben az FC Barcelona ellen pályára lépő Arsenal a Wigan Athletic ellen búcsúztatja a legendás Highbury Stadiont: az Ágyúsok számára majdhogynem kötelező a győzelem, mert ha ez nem sikerül, a következő évadban csakis akkor indulhatnak a legrangosabb európai kupasorozatban, ha két hét múlva elhozzák a kupát a párizsi fináléból.

A Tottenham Hotspur hosszú évek után először verekedte be magát a legjobb négy közé: amennyiben diadalmaskodni tud az újoncként remek teljesítményt nyújtó West Ham United vendégeként, negyedikként zár a gárda és "szurkolhat", hogy városi riválisa elbukjon a katalánok elleni döntőben.

Gera Zoltán csapata, a már kiesett West Bromwich Albion az Everton otthonában búcsúzik az élvonaltól.