Társoldalunk:

Ünneplésre készül a Bayern és a Juventus

2006.05.05. 11:04

Az előző szezonhoz hasonlóan idén is előfordulhat, hogy az 1. FC Kaiserslautern elleni idegenbeli bajnokin biztosítja be első helyét a Bayern München a Bundesligában. Tavaly a 31.-ben, ezúttal a 33. fordulóban kerülhet sor a bajnokavatásra. Egy éve 4-0-ra nyertek a bajorok Kaiserslauternben, ezúttal a győzelem mindenképpen bajnoki aranyat ér, de döntetlen vagy vereség is "belefér", ha a második helyezett Hamburger SV nem nyer a Hertha BSC vendégeként. 

A münchenieknek az utóbbi időszakban kellemes emlékeik vannak az 1. FC Kaiserslautern elleni idegenbeli találkozókról, legutóbbi hat látogatásuk alkalmával még gólt sem kaptak, a két együttes utolsó tizenhárom meccséből tízet megnyert a Bayern, három pedig döntetlennel végződött. Felix Magath együttese egy évvel ezelőtt a német kupát és a bajnokságot is megnyerte, a kupagyőzelem idén is megvan. Két egymást követő évben még soha, egyetlen csapat sem duplázott a Bundesligában.  

Ha a kaiserslauterniek nem nyernek és az előttük álló Wolfsburg, illetve Mainz legalább egy-egy pontot szerez, akkor kiesnek. A hamburgiak csak akkor reménykedhetnek továbbra is az első hely megszerzésében, ha elhozzák a három pontot Dárdai Pál csapatának, a Hertha BSC-nek a stadionjából. A HSV utolsó hat idegenbeli meccsét győzelemmel zárta. Berlinben viszont 1997 óta nem győzött Thomas Doll vezetőedző alakulata, a Hertha BSC otthonában az utolsó hét fellépésen egy döntetlen és hat vereség, valamint 4-25-ös gólkülönbség a csapat mérlege.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK